Βασιλόπιτα Λέσβου
Είναι μία διαφορετική συνταγή Βασιλόπιτας για 'οσους τους αρέσει το γλυκό και αλμυρό μαζί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση πρέπει να είναι ούτε πολύ γλυκιά ούτε πολύ αλμυρή. Καλό θα είναι την Βασιλόπιτα να την φτιάξετε 2 μέρες πρίν για να προλάβει να σταγκίξει. Στην Αγιάσο της Λέσβου την φτιάχνουν με 25 με 30 φύλλα πολυ λεπτα.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 κιλό αλεύρι
-
1 κ.γ.αλάτι
-
2 καπάκια ούζο
-
0.5 φλιτζάνι λάδι
-
νερό οσο πάρει
-
Για τη γέμιση
-
1/2 κιλό μυζήθρα σκληρή
-
1 κ.σ.κανέλα
-
1/2 κ.σ.γαρίφαλο
-
3/4 φλ.ζάχαρη
-
βούτυρο φρέσκο για το άλλειμα των φύλλων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε ολα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε εως οτου η ζύμη να ξεκολάει απο τα τοιχόματα της λεκάνης και την αφηνουμε να ξεκουραστει.
-
2
Βάζουμε σε μια αλλη λεκάνη τα υλικά της γέμισης και τα ανακατέβουμε.
-
3
Βάζουμε το βούτιρο να λιώσει σε ενα κατσαρολάκι.
-
4
Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε φύλλα (περίπου 6-7 φύλλα).
-
5
Αλλοίφουμε το ταψάκι μας με βούτυρο, στρώνουμε το φύλλο αλλοίφουμε με βούτυρο και μετά βάζουμε απο την γέμιση, μετα πάλι φύλλο - βούτυρο - γεμιση και στο τέλος θα βάλουμε το φύλλο και το βούτυρο.
-
6
Ψήνουμε περίπου για 1 με 1 και 1/2 ώρα.
-
7
Όταν ψηθεί την γυρνάμε ανάποδα σε μια πιατέλα με απορροφυτικό χαρτί για να στραγκίξει απο το βούτυρο.
Σχόλια (7)