Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
16 άτομα
  1. 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 350 γρ. ζάχαρη
  3. 6 αυγά (χωρισμένα)
  4. 230 γρ. γάλα
  5. 1 βανίλια
  6. 1 μέτριο λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
  7. 420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  8. 20 γρ. μπεικιν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους και τη βανίλια.

  3. 3

    Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο τέλος το γάλα, το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του.

  4. 4

    Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπεικιν και μόλις ενσωματωθούν ανακατεύουμε μέσα απαλά τη μαρέγκα.

  5. 5

    Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (Νο 30) ή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή εναλλακτικά περιχύνουμε με επικάλυψη σοκολάτας μαύρης ή ακόμα καλύτερα λευκής και γράφουμε το έτος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Από

aloukeri
aloukeri @aloukeri
στις