Βασιλόπιτα με άρωμα λεμονιού
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
350 γρ. ζάχαρη
-
6 αυγά (χωρισμένα)
-
230 γρ. γάλα
-
1 βανίλια
-
1 μέτριο λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
-
420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-
20 γρ. μπεικιν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους και τη βανίλια.
-
3
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο τέλος το γάλα, το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του.
-
4
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπεικιν και μόλις ενσωματωθούν ανακατεύουμε μέσα απαλά τη μαρέγκα.
-
5
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (Νο 30) ή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-
6
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή εναλλακτικά περιχύνουμε με επικάλυψη σοκολάτας μαύρης ή ακόμα καλύτερα λευκής και γράφουμε το έτος.
Σχόλια (12)
Δεν υπαρχει αλλη.