Βασιλόπιτα με chocolate chips και φουντούκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλετε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη μπορείτε να αλείψετε την βασιλόπιτα με λίγη μαρμαλάδα πορτοκάλι και να στολίσετε με ζαχαρόπαστα, πράσινη χρωματιστή ζάχαρη, κόκκινο γλάσο, smarties κτλ...
Υλικά
-
1 1/2 κούπα βούτυρο
-
2 1/2 κούπες ζάχαρη
-
6 χωρισμένα αυγά
-
4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κουταλάκι μπέικιν
-
1/4 κουταλάκι αλάτι
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
-
1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
-
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
-
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα ασπράδια των αυγών που τα έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα και τα προσθέτετε τελευταία.
-
2
Αφού προσθέσετε τη μαρέγκα, βάλτε και τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατέψτε.
-
3
Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45' περίπου.
Σχόλια (125)