natasoulini
natasoulini @cook_8461285
,Κύπρος

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλετε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη μπορείτε να αλείψετε την βασιλόπιτα με λίγη μαρμαλάδα πορτοκάλι και να στολίσετε με ζαχαρόπαστα, πράσινη χρωματιστή ζάχαρη, κόκκινο γλάσο, smarties κτλ...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

59 Minutes
  1. 1 1/2 κούπα βούτυρο
  2. 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  3. 6 χωρισμένα αυγά
  4. 1 κουταλάκι μπέικιν
  5. 1/4 κουταλάκι αλάτι
  6. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  7. 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  8. 1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
  9. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα ασπράδια των αυγών που τα έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα και τα προσθέτετε τελευταία.

  2. 2

    Αφού προσθέσετε τη μαρέγκα, βάλτε και τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατέψτε.

  3. 3

    Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45' περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (125)

Mariza Kragkari
Mariza Kragkari @Marizaki_1965
Είναι συνταγή της κ. Βέφας. Θα την κάνω μεθαύριο αλλά αντί φουντούκια θα βάλω καρύδια και θα την καλύψω με λευκή σοκολάτα. Ελπίζω να βγει καλή.

Από

natasoulini
natasoulini @cook_8461285
στις
,Κύπρος