κύρια φωτογραφία συνταγής Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
ΕΡΗ
ΕΡΗ @cook_8451573
,ΕΛΛΑΔΑ

Κρητικιά βασιλοπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι κρητική συνταγή και τη φτιαχνουν οι περισσότερες στη Κρήτη, εχουμε βλέπετε άφθονα και τα πορτοκάλια!!!! Είναι νοστιμότατη, εύκολη και πολυ αφράτη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι
  2. 300 γραμμ. ζάχαρη
  3. 100 γραμμ. βούτυρο
  4. 8-10 αυγά
  5. χυμό 8 πορτοκαλιων
  6. 1 κουταλιά σόδα
  7. 50 γραμμ. κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τους κροκους με τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο και το χτυπάμε αρκετά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το χυμο των πορτοκαλιών με τη σόδα διαλυμένη, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγγα και ρίχνουμε το μισό αλευρι, το μισό κονιάκ και τη μισή μαρέγγα ενώ δουλέυουμε συνεχώς.

  3. 3

    Προσθέτουμε και τα άλλα μισά υλικά, αδειάζουμε τη πίτα σε ενα βουτυρωμένο ταψί και τη ψήνουμε.

  4. 4

    Οταν ειναι έτοιμη τη πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

viviant
viviant @viviant69
Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιά θερμοκρασία και σε πόση ώρα περίπου ψήνεται η βασιλόπιτα. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Ευχαριστώ πολύ

Από

ΕΡΗ
ΕΡΗ @cook_8451573
στις
,ΕΛΛΑΔΑ