Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Κρητικιά βασιλοπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι κρητική συνταγή και τη φτιαχνουν οι περισσότερες στη Κρήτη, εχουμε βλέπετε άφθονα και τα πορτοκάλια!!!! Είναι νοστιμότατη, εύκολη και πολυ αφράτη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κροκους με τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο και το χτυπάμε αρκετά.
-
2
Προσθέτουμε το χυμο των πορτοκαλιών με τη σόδα διαλυμένη, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγγα και ρίχνουμε το μισό αλευρι, το μισό κονιάκ και τη μισή μαρέγγα ενώ δουλέυουμε συνεχώς.
-
3
Προσθέτουμε και τα άλλα μισά υλικά, αδειάζουμε τη πίτα σε ενα βουτυρωμένο ταψί και τη ψήνουμε.
-
4
Οταν ειναι έτοιμη τη πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.
Σχόλια (13)