Βασιλόπιτα σχολής με επιτυχία
Την συνταγή αυτης της βασιλόπιτας την έχω από την σχολή μαγειρικής που φοιτούσε η κόρη μου και είναι δοκιμασμένη και φτιαγμένη αρκετές φορές, όχι βέβαια μόνο από μένα, αλλα από τους καθηγητές ζαχαροπλάστες της σχολής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή προσαρμόστηκε για μία δόση βασιλόπιτας που κάνουμε σπίτι μας,όπως καταλαβαίνεται η δόση ήταν για μία λαμαρίνα ζαχαροπλαστείου, αφού η συνταγή ήταν επαγγελματική.Οο στολισμός της βασιλόπιτας είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ για επικάλυψη την αλείφω με μερέντα ζεστή με τη βοήθεια του πινέλου και μετά της ρίχνω ζάχαρη άχνη και με ένα καλαμάκι γράφω το νέο ετος,το οποίο φαίνεται σοκολατένιο.Καλή επιτυχία, αν και ειμαι σίγουρη για αυτό, και καλές γιορτές να έχουμε, με υγεία και ειρήνη ο νέος χρόνος. Χρόνια σας πολλά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια και χτυπάμε μαρέγκα.
-
2
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη αρκετά καλά να αφρατέψει το μείγμα.
-
3
Προσθέτουμε μέσα τους κρόκους και χτυπάμε καλά, μετά βάζουμε το γάλα, το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει και κοσκινίσει με το μπέικεν, το καρύδι, το κονιάκ, τα αρωματικά και τέλος το ασπράδι μαρέγκα.
-
4
Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με προσοχή να μην μας ξεφουσκώσει η μαρέγκα να γίνει αφράτο το μείγμα.
-
5
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου πάνω στη σχάρα μας στους 170 βαθμούς.
-
6
Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και την διακοσμούμε με ο,τι μας αρέσει.
Σχόλια (37)