Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου
Έχω δοκιμάσει πολλές βασιλόπιτες κατά καιρούς. Μέχρι που έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο συνταγών της Βέφας Αλεξιάδου και την ευχαριστώ πολύ πολύ γι' αυτό! Όταν δοκίμασα την συγκεκριμένη συνταγή, έκλεισα! Και δεν είμαι μόνο εγώ που την λάτρεψα, αλλά όλη η οικογένεια! Αν παραλείψουμε το στόλισμα, μπορείτε να την φτιάξετε και οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, σαν κέικ. Σας την δίνω λοιπόν αυτούσια, μιας και δεν είναι δικιά μου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά, για το στόλισμα χρησιμοποιώ άχνη ζάχαρη. Αφού κρυώσει, την πασπαλίζω και την διακοσμώ αυτοσχεδιάζοντας. Αν θυμάμαι καλά, η Βέφα στόλιζε με αμύγδαλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
-
3
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
-
4
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
-
5
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
6
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.
Σχόλια (44)