Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
loumi
loumi @cook_8498687
Ελλάδα

Έχω δοκιμάσει πολλές βασιλόπιτες κατά καιρούς. Μέχρι που έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο συνταγών της Βέφας Αλεξιάδου και την ευχαριστώ πολύ πολύ γι' αυτό! Όταν δοκίμασα την συγκεκριμένη συνταγή, έκλεισα! Και δεν είμαι μόνο εγώ που την λάτρεψα, αλλά όλη η οικογένεια! Αν παραλείψουμε το στόλισμα, μπορείτε να την φτιάξετε και οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, σαν κέικ. Σας την δίνω λοιπόν αυτούσια, μιας και δεν είναι δικιά μου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά, για το στόλισμα χρησιμοποιώ άχνη ζάχαρη. Αφού κρυώσει, την πασπαλίζω και την διακοσμώ αυτοσχεδιάζοντας. Αν θυμάμαι καλά, η Βέφα στόλιζε με αμύγδαλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. 1 κούπα πρόβειο γιαούρτι (εγώ βάζω ένα κεσεδάκι αγελαδινό, γιατί το πρόβειο δεν μου αρέσει)
  2. 250 γρ. βούτυρο
  3. 2 κούπες ζάχαρη
  4. 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  5. χυμός από 2 πορτοκάλια
  6. 1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
  7. 1 βανίλια
  8. 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  9. 1 κούπα ξανθιές σταφίδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

  3. 3

    Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

  4. 4

    Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  6. 6

    Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (44)

Από

loumi
loumi @cook_8498687
στις
Ελλάδα
La vita è bella. Ma vera la felicità si trova nelle nostre mani e non deriva dai soldi....
Δες περισσότερα