κύρια φωτογραφία συνταγής Βασιλόπιτα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
  2. 900 gr. αλεύρι
  3. 100 gr. κονιάκ
  4. 500 gr. ζάχαρη
  5. 6-7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
  6. 1 κουτ. γλ. σόδα
  7. 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
  8. 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ βάζετε το βούτυρο, χτυπάτε καλά με σύρμα να ασπρίσει.

  2. 2

    Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε να ασπρίσουν, ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα και ανακατεύετε, μόλις αφρίσουν, ρίχνετε τον χυμό στο μπολ με το βούτυρο.

  4. 4

    Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός πηκτός χυλός.

  5. 5

    Ρίχνετε σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά (βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό).

  6. 6

    Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε.

  7. 7

    Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (47)

mina_mag
mina_mag @cook_8453036
παιδια εγω μολις την εφτιαξα και μυρισε ολο το τετραγωνο.παιρνει πεντε και πολλα πεντε πηρουνια!!!!!δοκιμαστε να ριξετε και λιγα τριμενα καρυδια_αμυγδαλα.θα ξετρελαθειτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Από

chefparis
chefparis @cook_8449041
στις