κύρια φωτογραφία συνταγής Βατραχοπόδαρα αλά κρεμ με μαϊντανό και σκόρδο

Βατραχοπόδαρα αλά κρεμ με μαϊντανό και σκόρδο

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
Θεσσαλονίκη,greece

Σίγουρα οι περισσότεροι/ες στο όνομα και μόνο "βατραχοπόδαρα" θα κάνατε "μπλιάχ". Πρόκειται όμως για ένα εξαιρετικό και εκλεκτό μεζέ που καταναλώνουν ιδιαίτερα οι Γάλλοι σαν ένα από τα καλύτερα gourmet. Στην Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό έδεσμα στα Ιωάννινα. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε φτάνοντας στο σημείο "Να τρώει η μάνα...και του παιδιού να μην δίνει".

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απλή και εύκολη με δυσανάλογο αποτέλεσμα πού θα απογειώσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.Τα μπουτάκια τα βρίσκω συνήθως σε μεγάλα και κεντρικά καταστήματα της αλυσίδας ΑΒ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όσους και όσες το τολμίσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. 1 συσκευασία βατραχοπόδαρα (250γρ)
  2. 3-4 κ.σ μαϊντανό ψιλικομμένο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. 2 κ.σ ελαιόλαδο
  5. 200 ml κρέμα γάλακτος (1 κουτάκι)
  6. αλάτι - πιπέρι
  7. λίγο αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια.

  2. 2

    Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς μεγάλη θερμοκρασία. (6/9)

  3. 3

    Αλευρώνουμε καλά τα μπουτάκια τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

  4. 4

    Αφαιρούμε τα μπουτάκια από το τηγάνι και αφαιρούμε το περισσότερο λαδάκι πού έμεινε στο τηγάνι με ένα κουτάλι.

  5. 5

    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό να σοταριστούν για 1-2 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην κάψουμε το σκόρδο.

  6. 6

    Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας μία πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  7. 7

    Προσθέτουμε πάλι τα μπουτάκια μέσα και ανακατεύοντας προσεκτικά αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη να δέσει η σάλτσα και τα αρώματα.

  8. 8

    Σερβίρουμε στό πιάτο γαρνίροντας με λιγάκι φρέσκο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
στις
Θεσσαλονίκη,greece
Αμετανόητος εραστής των ξεχωριστών και ανεπανάληπτων γεύσεων..Επίμονος γευσιγνώστης και ορκισμένος εχθρός της κακής και άνοστης κουζίνας. Πολλές κορασίδες μέχρι τούδε χάριν των δια χειρός μου εδεσμάτων θέλησαν περισσότερα από εμέ (ο έρωτας περνάει από το στομάχι), αλλά δεν σκοπεύω πρός το παρόν να γίνω προσωπικός μάγειρας καμίας καλλονής, ούτε κάν της charlize theron...lol.
Δες περισσότερα