Βατραχοπόδαρα αλά κρεμ με μαϊντανό και σκόρδο
Σίγουρα οι περισσότεροι/ες στο όνομα και μόνο "βατραχοπόδαρα" θα κάνατε "μπλιάχ". Πρόκειται όμως για ένα εξαιρετικό και εκλεκτό μεζέ που καταναλώνουν ιδιαίτερα οι Γάλλοι σαν ένα από τα καλύτερα gourmet. Στην Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό έδεσμα στα Ιωάννινα. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε φτάνοντας στο σημείο "Να τρώει η μάνα...και του παιδιού να μην δίνει".
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απλή και εύκολη με δυσανάλογο αποτέλεσμα πού θα απογειώσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.Τα μπουτάκια τα βρίσκω συνήθως σε μεγάλα και κεντρικά καταστήματα της αλυσίδας ΑΒ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όσους και όσες το τολμίσουν.
Υλικά
-
1 συσκευασία βατραχοπόδαρα (250γρ)
-
3-4 κ.σ μαϊντανό ψιλικομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 κ.σ ελαιόλαδο
-
200 ml κρέμα γάλακτος (1 κουτάκι)
-
αλάτι - πιπέρι
-
λίγο αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια.
-
2
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς μεγάλη θερμοκρασία. (6/9)
-
3
Αλευρώνουμε καλά τα μπουτάκια τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
-
4
Αφαιρούμε τα μπουτάκια από το τηγάνι και αφαιρούμε το περισσότερο λαδάκι πού έμεινε στο τηγάνι με ένα κουτάλι.
-
5
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό να σοταριστούν για 1-2 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην κάψουμε το σκόρδο.
-
6
Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας μία πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-
7
Προσθέτουμε πάλι τα μπουτάκια μέσα και ανακατεύοντας προσεκτικά αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη να δέσει η σάλτσα και τα αρώματα.
-
8
Σερβίρουμε στό πιάτο γαρνίροντας με λιγάκι φρέσκο μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια