κύρια φωτογραφία συνταγής Βαυαρέζικα μπιφτέκια

Βαυαρέζικα μπιφτέκια

23 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
antafort
antafort @cook_8482299

Καπνιστά, αφράτα, κολασμένα μπιφτέκια για μπυροκαταστάσεις και όχι μόνο!!! 

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν είναι καθόλου δύσκολα, εννοείται πως μπορείτε να τα κάνετε και με πατάτες στον φούρνο. Κατά την γνώμη μου όμως επειδή έχουν καπνιστή γεύση θέλουν κάτι πιο απλό...όπως πατατοσαλάτα ή μια σαλάτα της αρεσκείας σας.... Η συνταγή πρότεινε μουστάρδα Maille Wholegrain, αλλά μπορείτε να χρησιμοποήσετε όποια εσείς θέλετε. Καλή επιτυχία! Πηγή ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γρ. χοιρινός κιμάς (από μπούτι)
  2. 2 μέτρια λουκάνικα χωριάτικα (με πράσο ή πορτοκάλι)
  3. 50 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον (για το ταψί και το λάδωμα των μπιφτεκιών)
  4. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  5. 1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη και χοντροτριμμένη
  6. 1 γεμάτο κ.γ. πάπρικα (προτιμότερο καπνιστή)
  7. 1 μεγάλο αυγό
  8. αλάτι
  9. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σχίζουμε την εξωτερική «μεμβράνη» των λουκάνικων για να βγάλουμε τη γέμιση την οποία λιώνουμε με το πιρούνι.

  2. 2

    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το μπέικον σε ψιλά καρέ και το ρίχνουμε με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε, ή μέχρι να ροδίσει το μπέικον καλά. Προσθέτουμε και τον «κιμά» των λουκάνικων και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ίσα να ψηθεί λίγο αλλά να μη σφίξει και στεγνώσει. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί με το μείγμα του τηγανιού. Ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 7-8 λεπτά, και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο ώστε να σφίξει λίγο.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια (περίπου 10) και τα βάζουμε στο ταψί. Τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτα (ανάλογα το μέγεθος), γυρίζοντάς τα μία φορά στο μέσον του ψησίματος.

  5. 5

    Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με μουστάρδα, πατατοσαλάτα και... άφθονη μπίρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

antafort
antafort @cook_8482299
στις