κύρια φωτογραφία συνταγής Βαυαρική Πατατοσαλάτα

Βαυαρική Πατατοσαλάτα

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
Αθηνα

Μετά από ένα 6μηνο διαμονής στη Βαυαρία, νοσταλγία και πολλές δοκιμές κατέληξα στην πιο κοντινή γευστικά εκδοχή της αγαπημένης μου πατατοσαλάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε πειράζει να διαλυθούν και λιγο οι πατάτες γιατί μαζί με το ζουμάκι τους τις τρώνε λίγο νιανιά οι Γερμανοι. Μπορείτε να βάλετε και 1 κουταλιά ξύδι αν θελετε. Εγώ την κάνω χωρίς και προτιμώ να την φάω ζεστή. Όμως και μετά 2-3 μέρες στο ψυγείο τρώγεται (σιγά μη σας μείνει ποτε 3 μέρες) αν βάλετε 1 κουταλιά μαγιονέζα. Επίσης ήμπορείτε να αντικαταστήσετε τον κύβο με λίγο ανηθο ή κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
6 άτομα
  1. 4-5 πατάτες
  2. 1 κύβος λαχανικών
  3. 1 κρεμμύδι ξερό
  4. πιπέρι
  5. αλάτι
  6. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους και τις βράζουμε με τον κύβο λαχανικών σε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Το νερό ίσα ίσα καλύπτει τις πατάτες μας.

  2. 2

    Αφου βράσουν οι πατάτες τις βάζουμε σε γυάλινο μπολ (θέλουμε να είναι πολύ βρασμένες και να χουνε λίγο ζουμάκι δεν τις στραγγιζουμε τελειως).

  3. 3

    Μετά κόβουμε το κρεμμύδι πολύ ψιλό και το αγγούρι σε ροδέλες ή μικρούς κυβους.

  4. 4

    Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
στις
Αθηνα
Η μαγειρική είναι αγάπη και δημιουργία. Φροντίζεις όσους αγαπάς και βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει.
Δες περισσότερα