Βαυαρική Πατατοσαλάτα
Μετά από ένα 6μηνο διαμονής στη Βαυαρία, νοσταλγία και πολλές δοκιμές κατέληξα στην πιο κοντινή γευστικά εκδοχή της αγαπημένης μου πατατοσαλάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δε πειράζει να διαλυθούν και λιγο οι πατάτες γιατί μαζί με το ζουμάκι τους τις τρώνε λίγο νιανιά οι Γερμανοι. Μπορείτε να βάλετε και 1 κουταλιά ξύδι αν θελετε. Εγώ την κάνω χωρίς και προτιμώ να την φάω ζεστή. Όμως και μετά 2-3 μέρες στο ψυγείο τρώγεται (σιγά μη σας μείνει ποτε 3 μέρες) αν βάλετε 1 κουταλιά μαγιονέζα. Επίσης ήμπορείτε να αντικαταστήσετε τον κύβο με λίγο ανηθο ή κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους και τις βράζουμε με τον κύβο λαχανικών σε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Το νερό ίσα ίσα καλύπτει τις πατάτες μας.
-
2
Αφου βράσουν οι πατάτες τις βάζουμε σε γυάλινο μπολ (θέλουμε να είναι πολύ βρασμένες και να χουνε λίγο ζουμάκι δεν τις στραγγιζουμε τελειως).
-
3
Μετά κόβουμε το κρεμμύδι πολύ ψιλό και το αγγούρι σε ροδέλες ή μικρούς κυβους.
-
4
Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)