Bayerische Knödel (κνεντελ)
Πρωτότυπες μπάλες του τεννις με μοναδική γεύση. Μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό όσο και συνοδευτικό κρέατος
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια Γερμανική συνταγή, που την έμαθα από τη μαμά μου. Εκτός από τη μοναδική γεύση έχουν και μια πρωτοτυπία σε σχήμα. Με αποτέλεσμα σε μπούφε να γίνονται ανάρπαστα. Μονό που τότε τα κάνω μπουκίτσες για να είναι ποιο ευκολοφαγωτα. Το μέγεθος είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Συνοδεύουν ότι και όλες οι υπόλοιπες πατάτες
Υλικά
-
7 φέτες ψωμί 2-3 ήμερων. Χωρίς κόρες και κομμένα σε κύβους
-
6 πατάτες βρασμένες από την προηγούμενη. Κομμένες σε κύβους και σε όγκο όσο και το ψωμί.
-
2 λουκάνικα Γερμανίας (χοντρά λευκά). Κομμένα σε κύβους (καπνιστά Βιέννης του LIDL)
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 αυγά
-
100 γρ αλεύρι
-
μαϊντανό
-
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-
λίγο βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια να λιώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε να ανακατευτεί καλά.
-
2
Σε ψηλή κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
-
3
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια, με βρεγμένα χέρια για να μην κολλάνε και να γίνουν λεία.
-
4
Τα βράζουμε λίγα λίγα σε αλατόνερο για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Σε σιγανή φωτιά να μη διαλύσουν.
-
5
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
-
6
Τα περιχύνουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο και τα σερβίρουμε ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)
Όταν τα έκανε η μαμά μου έβαζε και μοσχοκάρυδο στο νερό που βράζουν οι πατάτες. Και συχνά το αλλαντικό το εγκλόβιζε στο κέντρο της μπαλίτσας και όταν το κόβαμε ήταν στη μέση. Νόστιμο ούτως ή άλλως.