Βελγική μους σοκολάτας
Υπέροχη και εύκολη γνήσια βελγική συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε προσθέστε εσάνς ρούμι, ή κανονικό ρούμι, ή μπέιλις, ή αμαρέττο. Αλλά και σκέτο έχει υπέροχη γεύση.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
-
2
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά.
-
3
Βάλτε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει.
-
4
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
-
5
Προσθέστε έπειτα στο μείγμα αυτό τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε ζωηρά και ύστερα προσθέστε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το ανακάτεμα.
-
6
Προσθέστε τέλος τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
-
7
Τοποθετείστε τη μους στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες. Τώρα απολαύστε την!
Σχόλια (106)