κύρια φωτογραφία συνταγής Βελούδινο ψωμί σιμιγδαλένιο

Βελούδινο ψωμί σιμιγδαλένιο

Μαγειρεύτηκε 14 φορές
love to cook
love to cook @cook_8455618
santorini,

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι 100-150 γρμ. και μην το κοψετε ζεστό, είναι πιο καλό την επόμενη μέρα. Από το βιβλίο "Το ψωμί" της Εύης Βουτσινά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
  1. 170 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  2. 400 ml. γάλα
  3. 300 ml. νερό
  4. 70 γραμ. βούτυρο βιτάμ ή φυτίνη
  5. 2 κ.γ. αλάτι
  6. 2 κ.γ. ζάχαρη
  7. 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  8. λίγη βανίλια
  9. 30 γραμ. μαγια νωπή ή 1 φακελάκι στεγνή
  10. 700 γρμ. αλεύρι άσπρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το νερό και το σιμιγδάλι, και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μία πολύ πηχτή κρέμα.

  2. 2

    Αποσύρετε την κατσαρόλα και ρίξτε το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη και τα αρωματα.

  3. 3

    Ανακατέψτε ζωηρά και αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό.

  4. 4

    Βάλτε το στο μίξερ προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε κανονικά μέχρι να έχετε μία ζύμη απαλή.

  5. 5

    Αφήστε το να ξεκουραστεί σκεπασμένο 15 λεπτά και μετά πλάστε δύο μακρουλές φόρμες.

  6. 6

    Όταν ανέβει, ψήστε στους 180 βαθμούς και κρυώστε σε σχάρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (14)

Σχόλια (55)

σοφια ντονα
σοφια ντονα @cook_8454044
η συνταγη φαινεται πολυ καλη. εγω θα χρησιμοποιουσα λαδακι αντι για βουτυρο, για να γινει περισσοτερο υγιεινο. ελπιζω να του ταιριαζει, θα το δοκιμασω

Από

love to cook
love to cook @cook_8455618
στις
santorini,
είμαι η love to cook!!!!!! και κατά κόσμο με λένε Πόπη. είμαι 32 και μόνο 5,5 μήνες παντρμένη. Μένω Σαντορίνη και έχω μαζί με τους γονείς μου ένα μικρό ξενοδοχείο. Μου αρέσει η κουζίνα αλλά το καλοκαίρι δέν έχω και χρόνο να την χαρώ!!!! ακούω πολύ μουσική και λατρέυω την θάλασσα.Με το που βρήκα αυτό το site έφαγα κολλημα..... ελπίζω να περνάμε πάντα καλά σε αυτή την παρέα και ίσως γνωριστούμε και απο κοντά.
Δες περισσότερα