Βελουτέ σούπα λαχανικών με τζίντζερ
Πολύ νόστιμη σουπίτσα με λαχανικά. Αν πάλι πιστέψουμε τις ιδιότητες του τζίντζερ είναι και αφροδισιακή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τον ζωμό που θα περισέψει μπορούμε να τον βαλουμε σε θήκες για παγάκια στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσουμε αντί για έτιμο ζωμό λαχανικών!
Υλικά
-
2 πατάτες
-
2 μεγάλα καρότα
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1-2 σκελίδες σκόρδο
-
1 μέτριο κομμάτι τζίντζερ
-
λίγη σελινόριζα
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
λίγο κεφαλοτύρι
-
αλάτι
-
πράσινο πιπέρι
-
κρόκο κοζάνης
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
-
2
Ρίχνουμε τα λαχανικά μας σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και λίγο παραπάνω και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
-
3
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
-
4
Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο multi μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό.
-
5
Αδειάζουμε τον υπόλυπο ζωμό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τον πολτό από τα λαχανικά.
-
6
Πρσθέτουμε το πιπέρι, τον κρόκο κοζάνης και αν χρειαστεί λίγο αλάτι ακόμα.
-
7
Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
-
8
Τρίβουμε κεφαλοτύρι (κατά βούλιση) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα
Σχόλια (2)