Βερύκοκο γλυκό
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν μετα απο 8 ωρες δουμε οτι εχει νερο, ξαναβραζουμε ωσπου να δεσει.
Υλικά
-
1 1/4 κιλού βερυκοκα (οχι πολυ ωριμα)
-
1 1/4 κιλου ζαχαρη
-
1 φλ. τσ. νερο
-
1 κ.γλ. χυμος λεμονι
-
2 βανιλιες
-
3 κ.σ. ασβεστη
-
αμυγδαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρουμε την φλουδα και τα κουκουτσια.
-
2
Βαζουμε σε λεκανη τον ασβεστη με 8-10 ποτ. νερο και βαζουμε μεσα τα βερυκοκα για 1-2 ωρες.
-
3
Ξεβγαζουμε και αφηνουμε σε πετσετα να στραγγισουν.
-
4
Βραζουμε την ζαχαρη με το νερο να γινουν πυχτο σιροπι. Αφηνουμε να κρυωσει.
-
5
Βαζουμε σε καθε βερυκοκο, μισο αμυγδαλο και το ριχνουμε στο σιροπι.
-
6
Βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να δεσει το γλυκο.
-
7
Τελος βαζουμε τις βανιλιες και το λεμονι και αφηνουμε να παρει 1-2 βρασεις ακομα.
Σχόλια (15)
Αυτή ακριβώς την γεύση θυμόμουνα!
Εννοείται ότι έφτιαξα και δεύτερη φορά αλλά μεγαλύτερη ποσότητα γιατί τα πρώτα τελείωσαν μόνο με τις δοκιμές....