Βετούλι κοκκινιστό με κρόκο Κοζάνης

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
stesia
stesia @stesia_siatista
Σιάτιστα

Βετούλι είναι το 1 χρόνου κατσικάκι (το αντίστοιχο ζυγούρι).  Αντί για την κλασσική συνταγή της γάστρας, στην κατσαρόλα μαλακώνει πολύ πιο εύκολα και κρατάει όλα τα αρώματα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται και με πατάτες, κους-κους, χυλοπίτες. Αλλά για ακόμη πιο παραδοσιακή γεύση, ταιριάζει τέλεια με πληγούρι. Τη συνταγή την ξέρω από τη μητέρα μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
4
  1. 2-3 κιλά βετούλι σε μερίδες
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  4. 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  5. 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  6. 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
  7. 10 κόκκους μαυροπίπερο
  8. 6-7 κλωναράκια κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  9. 2 φυλλαράκια δάφνης
  10. δενδρολίβανο
  11. λίγη κανέλα
  12. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πιάσει μια ελαφριά κρούστα απ' όλες τις μεριές.

  2. 2

    Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μερικά λεπτά να απορροφηθεί. Όσο πιο καλό το κρασί τόσο πιο νόστιμο γίνεται το φαγητό μας.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τους κόκκους πιπεριού, τη δάφνη, το κόκκινο πιπέρι, την κανέλα και το δενδρολίβανο.

  4. 4

    Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε και τον κρόκο Κοζάνης. Αν δεν έχουμε κλωναράκια προσθέτουμε τριμμένο σαφράν αλλά προσέχουμε την ποσότητα γιατί έχει πολύ έντονο άρωμα. Αφήνουμε και πάλι μερικά λεπτά να πιει τα υγρά του ενώ γυρνάμε το κρέας από όλες τις μεριές.

  5. 5

    Ρίχνουμε νερό ίσα-ίσα να σκεπάζει το κρέας και αλατίζουμε. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

  6. 6

    Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε περίπου 2 ώρες για να μαλακώσει το κρέας.

  7. 7

    Ελέγχουμε με ένα πιρούνι αν έγινε το κρέας (αν ξεκολλάει από το κόκαλο είναι έτοιμο). Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι.

  8. 8

    Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Το φαγητό είναι έτοιμο!

  9. 9

    Καλή μας όρεξη!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

stesia
stesia @stesia_siatista
στις
Σιάτιστα