thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Πολυ όμορφα ζυμαρένια τριαντάφυλλα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, όπως τα έκανα εγώ, γιατί είχα ξεμείνει από καστανή ζάχαρη και ξηρούς καρπόυς.. Αυτοσχεδίασα .. να τα κάνω όμορφα.. Αν και απο μόνα τους είναι πολύ όμορφα !!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα το αλεύρι)
  2. 2 βανίλιες-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
  3. 50 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακέλάκια ξερή μαγιά
  4. 10 κ.σ. ζάχαρη
  5. 350 ml γάλα χλιαρό
  6. 2 αυγά μεγάλα
  7. 1 κ.γ. αλάτι
  8. 2-3 κ.σ. κακάο
  9. 100 γρ. βούτυρο
  10. 2 έξτρα κ.σ. λάδι (για το κακάο)
  11. ξύσμα από 2 πορτοκάλια μικρά
  12. γάλα για το τέλος
  13. βούτυρο λιωμένο για το τέλος
  14. λίγο μαχλέπι και κακακουλέ (προαιρέτικα αν θέλουμε για έξτρα άρωμα στα ROSE μας)
  15. αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα στο μπλέντερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την μαγιά και 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι κα τα 150 ml ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνoυμε να φουσκώσει 10 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τo υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα και τα αρώματα. Ρίχνουμε και το μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια μαλακή και αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια. Σε ένα από αυτά προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο, αναμειγμένα με 2 κ.σ. λάδι και τα καρύδια και ζυμώνουμε καλά ώστε να αναμειχθούν. Αφήνουμε τις ζύμες άσπρη - κακάο σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1 ώρα.

  2. 2

    Πάιρνουμε ένα κομμάτι της λευκής ζύμης πάνω σε αλεύρωμένο πάγκο εργασίας και ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος 0,50 εκ. περίπου, λεπτό γιατί θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει από τις φόρμες μας το rose και επαναλαμβάνουμε το ίδιο για την ζύμη με το κακάο και με ένα κουπάτ κόβουμε κύκλους ακτίνας περίπου 10 εκ., ανάλογα τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε.

  3. 3

    Αρχίζουμε με την άσπρη ζύμη και βάζουμε ένα κύκλο άσπρο -κακάο - άσπρο -κακάο- άσπρο -κακάο. Αλείφουμε την ζύμη με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι ζάχαρη καστανη.

  4. 4

    Αρχίζουμε να τα τυλίγουμε τα κομματια σε ρολλό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχω ανεβάσει.

  5. 5

    Τα κόβουμε στην μέση, τα τοποθετουμε σε λαδωμένες φόρμες και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά να φουσκώσουν.

  6. 6

    Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.

  7. 7

    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας,στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio