κύρια φωτογραφία συνταγής Βίδες α' λα Γκρεμολάττα

Βίδες α' λα Γκρεμολάττα

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Πολύτροπος
Πολύτροπος @cook_8469860
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Η "γκρεμολάττα" είναι ένα ενισχυτικό γεύσης που το χρησιμοποιούν στη Νότια Ιταλία. Το έμαθα από το "φίλο" μου το Jamie Oliver (δεν τον γνωρίζω αλλά τον αγαπώ πολύ). Μου έδωσε την έμπνευση γι' αυτή τη ζεστή σαλάτα (;) με βιδίτσες που μπορεί να είναι και ένα πολύ καλό πρώτο πιάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανάλογα με τα πιάτα σας, το τονάκι μπορεί να αντικατασταθεί με μπέϊκον τσιγαρισμένο και ψιλοκομμένο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. Για τη γκρεμολάττα
  2. 0.5 ματσάκι μαϊντανό
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. Ξύσμα ενός λεμονιού
  5. (Όλα ψιλοκομμένα)
  6. Για τις βίδες
  7. 0.5 πακέττο -250 γρ.- βίδες (προτιμείστε μικρού παραγωγού, π.χ. παραδοσιακές)
  8. 1 μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό
  9. 2 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
  10. 4 μικρά αγγουράκια τουρσί
  11. 1 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
  12. 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  13. 6-7 ελιές με παχουλή σάρκα
  14. 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
  15. 2 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροπερασμένη στο μούλτι
  16. 4-5 φύλλα λιαστής τομάτας
  17. 1 κ.σ. άνιθο
  18. 1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
  19. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  20. 2 κ.σ. σκούρο κόκκινο κρασί
  21. 4 κ.σ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε καλά-καλά όλα τα υλικά και τα κρατάμε στην άκρη.

  2. 2

    Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, προσθέτοντας 1 κ.σ. ξερή ρίγανη.

  3. 3

    Μέχρι να βράσουν, ψιλοκόβουμε το τονάκι, τα αγγουράκια τουρσί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τη λιαστή τομάτα και τον άνιθο.

  4. 4

    Πριν σουρώσουμε τις βίδες, κρατάμε ένα φλ. καφέ από το νερό τους.

  5. 5

    Σουρώνουμε τις βίδες και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά (χαμηλώνουμε στο μισό).

  6. 6

    Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

  7. 7

    Αμέσως προσθέτουμε τις βίδες, γυρνάμε μια-δυό φορές και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε.

  8. 8

    Αμέσως μετά προσθέτουμε τη γκρεμολάττα και το κρασί.

  9. 9

    Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  10. 10

    Χτυπάμε σε σέϊκερ τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα και το χυμό πορτοκαλιού (ντρέσσινγκ).

  11. 11

    Μεταφέρουμε τις βίδες σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της καρυδόψιχας.

  12. 12

    Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Πολύτροπος
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ
Λατρεία μου η θάλασσα και το βουνό (όσο πιό άγριο τόσο καλύτερα!). Μανία μου η Επιστημονική Φαντασία. Δουλειά μου η Ανάπτυξη της Δημιουργικότητας και η Δημιουργική επίλυση προβλημάτων για την Ανάπτυξη της Προσωπικότητας. Εκλεκτικός πότης (κατά κανόνα με φίλους). Όταν διδάσκω είμαι σαν το ψάρι στο νερό (ευτυχής και πλήρης). Όταν μαγειρεύω αυτοσυγκεντρώνομαι. Αγαπώ τους καλοπροαίρετους και φαντασιακούς ανθρώπους και μισώ θανάσιμα την υποκρισία. Μοναχικός μέχρις ενοχλήσεως (των άλλων!) και ταυτόχρονα κοινωνικός μέχρις εξαντλήσεως (δικής μου!). Δεν προδίδω ποτέ, δεν "αρπάζω" τίποτε κι' όταν επιδιώκω έναν στόχο λειτουργώ σαν ατμομηχανή χωρίς φρένα. Με φοβίζει η ανθρώπινη βλακεία και το να μου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι (όπως ο Αστερίξ!). Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δες περισσότερα