Βίγκαν μελιτζάνες "ντεμέκ" παπουτσάκια για δίαιτα
Όσοι είναι βίγκαν/ χορτοφάγοι ή απλώς προσέχουν τη διατροφή τους, ξέρουν πολύ καλά ότι με λίγη όρεξη μπορεί κανείς να έχει μία τρομερά μεγάλη ποικιλία στο τραπέζι του. Στόχος μου είναι να μοιραστώ κάποιες από τις συνταγές μου μαζί σας, ώστε, ειδικά αυτοί που μένουν μόνοι, να μπορούν να ετοιμάσουν τη δική τους, ατομική μερίδα, εύκολα και πολύ γρήγορα, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους. Η συνταγή μπορεί να σερβίρει παραπάνω από ένα άτομα, απλώς πολλαπλασιάζοντας ανάλογα τα υλικά! Επιστροφή στην παράδοση λοιπόν, και εύχομαι να τη δοκιμάσετε και να σας αρέσει. 1 μερίδα έχει περίπου 350 θερμίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε με διατροφική μαγιά ή φρυγανιά τριμμένη. Μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερο λάδι. Βίγκαν Χορτοφαγική Νηστίσιμη Κατάλληλη για διατροφή χωρίς γλουτένη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγείες του πακέτου, λόγω του ότι θέλει αρκετή ώρα για να "φουσκώσει" πριν μαγειρευτεί, φροντίστε να ξεκινήσετε περίπου 20 λεπτά νωρίτερα.
-
2
Κόψτε τη μελιτζάνα στη μέση (όπως στα παπουτσάκια) και αφαιρέστε το εσωτερικό της. Περάστε το στον τρίφτη (χοντρό) για να γίνει σαν κιμάς. Τα "παπουτσάκια" βάλτε τα σε νερό για να μη μαυρίσουν.
-
3
Όταν η σόγια είναι έτοιμη, στραγγίξτε καλά το νερό της, και ξαναξεπλύνετέ την άλλη μία φορά.
-
4
Κόψτε το κρεμμύδι καρέ, και βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη 1 κ.γ. λάδι να ζεσταθεί. Μην περιμένετε να κάψει, όταν είναι αρκετά ζεστό, ρίξτε το κρεμμύδι. Κόψτε εν τω μεταξύ την πιπερίτσα σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέστε την. Το μαγείρεμα θα πάρει αρκετή από την κάψα της. Προσθέστε τη σόγια και τη μελιτζάνα και αφήστε να γίνει λίγο, κατόπιν σβήστε με τη ντομάτα, χαμηλώστε τη φωτιά, και προσθέστε τα μπαχαρικά.
-
5
Καλύψτε και αφήστε να πιεί λίγο τα υγρά. Δε θέλετε να έχει πολλά υγρά στο ταψί, αλλά και ούτε να είναι τελείως στεγνό.Το μείγμα, που τώρα θα πρέπει να έχει ελάχιστα υγρά, το αποσύρουμε εν τω μεταξύ από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
-
6
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200, κατόπιν σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, προσθέστε τη μελιτζάνα (παπουτσάκια) και αλατίστε τα. ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας κάθε ένα από τα παπουτσάκια, κατόπιν ρίχνουμε ελάχιστο έξτρα σκόρδο σε σκόνη από πάνω από κάθε ένα.
-
7
Ψήνουμε μέχρι να γίνει η μελιτζάνα και να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια