Βυσσινάδα η απολαυστική
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρείται στο ψυγείο αρκετό καιρό.Σερβίρουμε σε ποτήρι βάζοντας 2-3 εκατοστά σιρόπι, πάγο και κρύο νερό.Αν θέλετε μπορείτε να το καταψύξετε και να σερβίρετε πάλι σε ποτήρι με sprite ή σόδα έχοντας ένα είδος γρανίτας.Ζάχαρη βάζουμε ανάλογα με την προτίμηση μας- πόσο ξινό ή γλυκό το θέλουμε. Μόλις γίνει την βάζουμε αμέσως στα μπουκάλια γιατί αν μείνει στην κατσαρόλα μπορεί να σκουραίνει Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
2 κιλά βύσσινα
-
1-2 κιλά ζάχαρη
-
2 λίτρα νερό
-
0.5 λεμόνι στυμμένο και την λεμονόκουπα
-
1 ξύλο κανέλλα
-
2 βανίλιες
-
2 κ.σ. γλυκόζη
-
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια τους και τα πλένουμε.
-
2
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό, το λεμόνι, την λεμονόκουπα, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.
-
3
Βράζουμε για 15-20 λεπτά ξαφρίζοντας (προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει).
-
4
Βγάζουμε τα βύσσινα και αφού τα πιέσουμε καλά ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και το ζουμί που βγάλανε και τα πιεσμένα βύσσινα. Ρίχνουμε το ξύλο κανέλας και την γλυκόζη.
-
5
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να έχουμε ένα αραιό σιρόπι. (βγάλτε λίγο με ένα κουτάλι σε ένα πιατάκι και περιμένετε να κρυώσει για να επιβεβαιώσετε την υφή του).
-
6
Στραγγίζουμε αμέσως και βάζουμε σε μπουκάλια.
Σχόλια (13)