κύρια φωτογραφία συνταγής Βιταλια
xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ

Πανευκολο ψωμακι περιπου σαν λαγανα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ιδια ζυμη με τυρι γινεται τυροψωμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μικρο μπαλακι προζυμι
  2. εναμισυ κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
  3. 2 ποτηρια χλιαρο νερο
  4. 1 κουταλακι αλατι
  5. 1 ποτηρι του κρασιου λαδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε το προζυμι σε μια λεκανη και προσθετουμε λιγο απο το χλιαρο νερακι εως να διαλυσει

  2. 2

    Ριχνω το αλατι και το αλευρι και το υπολοιπο νερακι και το ζυμωνω καλα. Η ζυμη δε πρεπει να γινει τοσο σφιχτη οσο του ψωμιου

  3. 3

    Στο τελος προσθετω και το λαδακι και ζυμωνω ακομη λιγο

  4. 4

    Αλειφουμε το ταψι με λιγο λαδι και στρωνω τη ζυμη σε ταψακι νουμερο τριαντα τεσσερα

  5. 5

    Κοβω σε ακτινες και αφηνω να φουσκωσει σε ζεστο μερος

  6. 6

    Ψηνω σε 200 βαθμους τρια τεταρτα περιπου

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Ξενια μου αυριο που θα κανω την βιταλια σου θα σου πω πως εγινε αλλα με ευκολο προζυμι της γιαγιας μου,το δικο σου το προζυμι δεν το δοκιμασα ακομη....

Από

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
στις
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ