Βιταλια
Πανευκολο ψωμακι περιπου σαν λαγανα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ιδια ζυμη με τυρι γινεται τυροψωμο.
Υλικά
-
1 μικρο μπαλακι προζυμι
-
εναμισυ κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
-
2 ποτηρια χλιαρο νερο
-
1 κουταλακι αλατι
-
1 ποτηρι του κρασιου λαδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε το προζυμι σε μια λεκανη και προσθετουμε λιγο απο το χλιαρο νερακι εως να διαλυσει
-
2
Ριχνω το αλατι και το αλευρι και το υπολοιπο νερακι και το ζυμωνω καλα. Η ζυμη δε πρεπει να γινει τοσο σφιχτη οσο του ψωμιου
-
3
Στο τελος προσθετω και το λαδακι και ζυμωνω ακομη λιγο
-
4
Αλειφουμε το ταψι με λιγο λαδι και στρωνω τη ζυμη σε ταψακι νουμερο τριαντα τεσσερα
-
5
Κοβω σε ακτινες και αφηνω να φουσκωσει σε ζεστο μερος
-
6
Ψηνω σε 200 βαθμους τρια τεταρτα περιπου
Σχόλια (7)