evahor
evahor @cook_8483868
,ΕΛΛΑΔΑ

Ατομικά Black Forest μέσα σε σοκολατένιες τάρτες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και την κανονική εκδοχή της Black Forest ή άλλο γλυκάκι που εσείς προτιμάτε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 κομμάτια
  1. 300 γρ λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  2. 1 κομπόστα βύσσινα
  3. 1 1/2 κουταλιά σούπας κορν φλαουερ
  4. 1 συσκευασία φυτική σαντυγί
  5. Νηστίσιμο παντεσπάνι
  6. 1 και μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 3 κ σ κακάο
  8. 1 κούπα ζάχαρη
  9. 1 κ σ σόδα μαγειρική
  10. λίγο αλάτι
  11. 1 κ γλ βανίλια
  12. 1 κ γλ λευκό ξύδι
  13. 1 κούπα νερό
  14. Σιρόπι
  15. 50 γρ νερο
  16. 50 γρ ζαχαρη
  17. 1 κουταλια σουπας λικερ κερασι ή κονιακ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Έλιωσα σε μπεν μαρι τη σοκολάτα και αφού λάδωσα με ελάχιστο καλαμποκέλαιο φορμάκια σιλικόνης με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας "έντυσα" τα τοιχώματα με την λιωμένη σοκολάτα.

  2. 2

    Τα άφησα στην ακρη να στεγνώσουν πολύ καλά

  3. 3

    Και όταν στέγνωσαν καλα τα ξεφόρμαρα.

  4. 4

    Σε καθε ταρτάκι σοκολάτας θρυματίζω παντεσπάνι και το βρέχω με λιγο σιροπάκι.Για να φτιαξεις το παντεσπανι, ανακατεύεις αλεύρι, αλάτι, σόδα, ζάχαρη και κακάο. Φτιάχνεις τρεις λακουβίτσες και ρίχνεις στη μια το ξύδι, στην άλλη το ηλιέλαιο και στη τρίτη τη βανίλια. Από πάνω ρίχνεις το νερό κι ανακατεύεις μ’ ένα πιρούνι. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά. Για το σιροπακι,νερό και ζάχαρη έβρασαν δυο λεπτά και μόλις κρύωσαν, πρόσθεσα 1 κουταλιά σούπας λικερ κεράσι ή κονιάκ.

  5. 5

    Προσθέτω μερικά βύσσινα τα οποία, πριν τα χρησιμοποιήσω, τα σούρωσα, έβαλα το ζουμί σε κατσαρολάκι με 1μιση κουταλιά σουπας κορν φλάουερ να δεσει και μολις εδεσε πρόσθεσα τα βύσσινα.

  6. 6

    Τέλος γαρνίρω με σαντιγί τριμμένη σοκολάτα και ό,τι άλλο μας αρέσει...

Αντιδράσεις

Σχόλια

tahitian
tahitian @artist_ea
Συνηθως, εβαζα παγωτο σ'αυτες τις θηκες,η ιδεα του black forest ομως, μ'άρεσε πολυ.Αυτη τη συνταγη,με φαρινάπ ομως την εχω σ'ενα βιβλιο με νηστισιμα της Καιτης Μαντζαριδου και την εφτιαχνα στη γιορτη του αντρα μου.Αλλα απ'οταν ειδα οτι η φυτικη κρεμα δεν ειναι νηστισιμη,βαζω κρεμα καρυδας

Από

evahor
evahor @cook_8483868
στις
,ΕΛΛΑΔΑ