Βλήτα με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιο πλούσιο πιάτο, προσθέτουμε 200 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα βλήτα κρατώντας τα φύλλα και το μισό περίπου κοτσάνι.
-
2
Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
-
3
Βάζουμε αρκετό νερό μαζό με το αλάτι σε μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις χοχλάσει ζεματάμε τα χόρτα για 8 περίπου λεπτά, αν τα θέλουμε τραγανά ή για 12 λεπτά αν τα θέλουμε πιο μαλακά και τα σουρώνουμε.
-
4
Στρώνουμε τα βλήτα σε μια ρηχή πιατέλα και τρίβουμε από πάνω τις ντομάτες, χρησιμοποιώντας το χοντρό τρίφτη.
-
5
Στη συνέχεια τρίβουμε από πάνω το σκόρδο στο ψιλό τρίφτη και τελειώνουμε με το μαιντανό και το κρεμμύδι
-
6
Για τη σος, σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι ή στο σέικερ βάζουμε τα υλικά της σος και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε τα βλήτα με τη σος και προσθέτουμε αλάτι.
Σχόλια (6)