κύρια φωτογραφία συνταγής Βλήτα με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο
Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο πλούσιο πιάτο, προσθέτουμε 200 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

19 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό βλήτα
  2. 2 ώριμες ντομάτες καθαρισμένες
  3. 2 σκελίδες σκόρδου
  4. 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  5. 1 φλιτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. Για τη σος
  8. 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  9. 4 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  10. 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  11. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα βλήτα κρατώντας τα φύλλα και το μισό περίπου κοτσάνι.

  2. 2

    Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.

  3. 3

    Βάζουμε αρκετό νερό μαζό με το αλάτι σε μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις χοχλάσει ζεματάμε τα χόρτα για 8 περίπου λεπτά, αν τα θέλουμε τραγανά ή για 12 λεπτά αν τα θέλουμε πιο μαλακά και τα σουρώνουμε.

  4. 4

    Στρώνουμε τα βλήτα σε μια ρηχή πιατέλα και τρίβουμε από πάνω τις ντομάτες, χρησιμοποιώντας το χοντρό τρίφτη.

  5. 5

    Στη συνέχεια τρίβουμε από πάνω το σκόρδο στο ψιλό τρίφτη και τελειώνουμε με το μαιντανό και το κρεμμύδι

  6. 6

    Για τη σος, σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι ή στο σέικερ βάζουμε τα υλικά της σος και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε τα βλήτα με τη σος και προσθέτουμε αλάτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

litsa d
litsa d @cook_8467308
τα βλητα με πειραγμενη την γευση τους,μια πιο δροσερη νοτα!

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις