Βληταράκια εναλλακτικά
Το λαδερό του καλοκαιριού!!! Αυτή την εποχή βρίσκουμε φρέσκα ολόδροσα βλήτα και εδώ σας παραθέτω μια συνταγή για να μην τα κάνετε μονο σαλάτα αλλά.....και κυρίως πιάτο!!! Άπο τη Σητεία με αγάπη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό είναι πολύ ελαφρύ και συνοδεύεται τέλεια με τυρί φέτα! Επίσης είναι μια χορταστική λύση για τη νηστεία του Δεκαπεντάυγουστου!! Απολαύστε το!!!
Υλικά
-
1 κιλό καθαρισμένα βλήτα
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
4-5 μικρά κολοκυθάκια
-
2-3 πατάτες
-
2-3 ντομάτες τριμμένες
-
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
-
αλάτι πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βλήτα.
-
2
Ρίχνουμε λαδάκι σε μια πλατιά κατσαρόλα.
-
3
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μαζί με τα βλήτα.
-
4
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κι αφήνουμε να χάσουν τα υγρά τους.
-
5
Ριχνουμε και τις πατάτες, κάνουμε μια γύρα να λαδωθούν κι αυτές και βάζουμε τον πελτέ και την φρέσκια τριμμένη ντομάτα.
-
6
Σιγοψήνουμε μέχρι να καλοψηθούν όλα!!!
Σχόλια (17)