Bomboloni 2

20 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Tasty~Mam
Tasty~Mam @cook_8519084
,Ελλάδα

Αγαπημένη Ιταλική συνταγή! Αφράτα donuts, γεμιστά με κρέμα και άρωμα λεμονιού!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
25 τεμάχια
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
  2. 1/2 λίτρο γάλα
  3. 150 γρ. ζάχαρη
  4. 80 γρ. αλεύρι
  5. 2 αυγά ολόκληρα
  6. 50 γρ. βούτυρο
  7. 2 βανίλιες
  8. λίγο ξύσμα λεμονιού
  9. ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΜΠΟΛΟΝΙ
  10. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7γρ.)
  11. 75 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
  12. 500 γρ. αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
  13. 300 ml ζεστό γάλα
  14. ξύσμα από 1 λεμόνι
  15. 75 γρ. μαλάκο ανάλατο βούτυρο, ψιλοκομμένο
  16. 1 λίτρο φυτικό έλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα, βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Στη συνέχεια, ριχνουμε και το μισο γαλα.

  3. 3

    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπολοιπο γάλα και πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τον χυλό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

  4. 4

    Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη, με τέτοιο τρόπο, ώστε να εφάπτεται στην κρέμα, για να μη μας κάνει κρούστα. Την αφήνουμε στο ψυγείο νακρυώσει καλά.

  6. 6

    Για τα μπομπολόνι, ρίχνουμε τη μαγιά σε ένα μικρό μπολ με 1 κ.σ. από τη ζάχαρη και 1 κ.σ. από το αλεύρι αλεύρι.

  7. 7

    Ανακατεύουμε με το ζεστό γάλα και τοποθετούμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει, για 15 λεπτά περίπου.

  8. 8

    Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μπολ με το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο και στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ή στο μίξερ.

  9. 9

    Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και να γίνει ελαστικό. Το μεταφέρουμε το σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες

  10. 10

    Όταν η ζύμη έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος, την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε κύκλους 4 εκατοστών με το στόμιο από ένα μικρό ποτήρι ή μπολάκι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη μία ώρα περίπου.

  11. 11

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα στους 180 ° C. (ένα κόλπο για τη σωστή θερμοκρασία είναι να ρίξουμε έναν κύβο ψωμί, ο οποίος θα χρυσίσει σε περίπου 2 λεπτά). Δεν θέλουμε το λάδι πάρα πολύ καυτό, γιατί το μπομπολόνι θα μαυρίσει πριν το εσωτερικό τηγανιστεί, έτσι ρυθμίζουμε την θερμόκρασια εάν χρειάζεται. Τηγανίζουμε 3 ή 4 μαζί μέχρι να ροδίσουν

  12. 12

    Αφού πάρουν ωραίο χρώμα και ψηθούν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

  13. 13

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια σχισμή στο μπομπολόνι και με κορνέ ζαχαροπλαστικής, το γεμίζουμε με την κρέμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Tasty~Mam
Tasty~Mam @cook_8519084
στις
,Ελλάδα