κύρια φωτογραφία συνταγής Βοσκιανό παραδοσιακό
KristineS
KristineS @cook_8451507
,ΕΛΛΑΔΑ

Παραδοσιακή συνταγή που με άλλα ονόματα και μικρές παραλλαγές την βρίσκουμε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βρίσκω πιο βολικό να βάζω το κρέας μαζί με τη μαρινάδα σε σακκούλα γιατί έτσι το μαρινάρω καλύτερα.Πολλές φορές προσθέτω και 2 φύλλα δάφνης.Επίσης προτιμώ να τυλίγω τα πακετάκια σε διπλά κομμάτια λαδόκολλας, τοποθετώντας το πακετάκι με την πρώτη λαδόκολλα μέσα στη δεύτερη με τη ραφή προς τα κάτω έτσι ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν θα φύγουν τα υγρά.Τέλος όταν κάποια στιγμή δεν είχα λαδόκολλα το είχα βάλει στη γάστρα και ειχε γίνει περίφημο. Είναι παραδοσιακή συνταγή η οποία φυσικά δεν περιείχε μοσχάρι αλλά ζυγούρι. Όμως στις μέρες μας το μοσχάρι είναι πιο ελαφρύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μερίδες
  1. 500 γρ. χοιρινό το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
  2. 500 γρ. κατσίκι ή αρνί το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
  3. 500 γρ. μοσχάρι το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές.
  4. 700 γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μπαστουνάκια
  5. 4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε 8 κομμάτια η κάθε μία
  6. 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε 8 κομμάτια το κάθε ένα
  7. 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  8. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  9. 2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
  10. 2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  11. 2-3 κλαράκια αρισμαρί (δενδρολίβανο)
  12. Αλάτι/ πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από το προηγούμενο βράδυ σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το κρασί, με το ελαιόλαδο, τα κλαράκια της ρίγανης, του θυμαριού και του δενρολίβανου και ρίχνουμε μέσα όλα τα κρέατα.

  2. 2

    Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

  3. 3

    Στραγγίζουμε το κρέας και κρατάμε τη μαρινάδα

  4. 4

    Κόβουμε 8 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα.

  5. 5

    Μοιράζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το τυρί.

  6. 6

    Προσθέτουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.

  7. 7

    Σε κάθε πακετάκι ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας από τη μαρινάδα και κλείνουμε καλά το πακετάκι για να μη φεύγει ο ατμός.

  8. 8

    Βάζουμε τα πακετάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.