Boston Cream Pie

Bαθμολογία: 4.6563
       
 
128 ψήφοι
,

Boston Cream Pie
photo: Rozana200406

Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:
  • 1 & 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 & 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπας γάλα
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 2 αυγά χωρισμένα
  • 1 κ.γ. βανίλια

Για την κρέμα :

  • 2 κούπες γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 6 κρόκοι αυγού
  • 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κούπας corn flour
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη ganache :

  • 225 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο λικέρ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 12 άτομα
Κόστος:
(13 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(13 ψήφοι)
Προετοιμασία: 57' (11 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 55' (11 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Για το παντεσπάνι, ανακατεύω το αλέυρι με το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 2
2) Ρίχνω και τους κρόκους, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και τη ανακατεύω με το μίγμα των κρόκων σιγά-σιγά.
Βήμα 3
3) Τοποθετώ το μίγμα μισό-μισό σε 2 ίδια ταψάκια διαμέτρου 25-27 εκατοστών, καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα. Ψήνω για περίπου 25' στους 180 βαθμούς.
Βήμα 4
4) Είναι έτοιμα όταν το πιέζω από πάνω με το δάχτυλο κι επανέρχεται. Αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Βήμα 5
5) Για την κρέμα, ζεσταίνω σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια.
Βήμα 6
6) Σε ένα μπωλ ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και το corn flour ώστε να γίνουν ενιαίο μίγμα χωρίς "κόμπους". Ρίχνω λίγο-λιγο το ζεστό γάλα στο μίγμα των κροκαδιών και τα ξαναβάζω όλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Βήμα 7
7) Αφού κατεβάσω την κρέμα απο τη φωτία βάζω και το βούτυρο. Αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας μία στο τόσο για να μην κάνει "πέτσα".
Βήμα 8
8) Για τη ganache ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, με το λικέρ την κουβερτούρα και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνουν ενιαίο μίγμα. Αφήνω και αυτή να κρυώσει.
Βήμα 9
9) Τέλος σε μία πιατέλα τοποθετώ το ένα cake, αλείφω με την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο cake.
Βήμα 10
10) Ρίχνω από πάνω τη ganache. Το γλυκό αυτό διατηρείται στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την Vinny για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Κώκ ταψιού της Γκόλφως Κώκ ταψιού της Γκόλφως
       
       
(17)
Cake Ferrero Rocher Cake Ferrero Rocher
       
       
(13)
Banana Boston Cream Pie Banana Boston Cream Pie
       
       
(24)

    196 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 9-11-08  
    στην γευση ειναι σαν μεγαλο κωκ λογικα ε?θα το δοκιμασω!χεχε!
    #
    Σχόλιο από KristineS, 10-11-08  
    Εκπληκτικό γλυκό και πάρα πολύ νόστιμο!!! Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 10-11-08  
    Ναι ακριβώς.. είναι σαν μεγάλο κωκ!! Γίνετε και σε ατομικά κεικάκια (πιο μεγάλα απο μάφινς, στο μέγεθος του κωκ) που τα κόβεις στην μέση και βάζεις την κρέμα και μετά τα λούζεις στην σοκολάτα...
    #
    Σχόλιο από zoe, 11-11-08  
    Από τη μέρα που ανέβηκε η συνταγή σου και είδα τη φωτο μου "τρέχουν " τα σάλια!Με την πρώτη ευκαιρία θα τη φτιάξω ,μόνο να μου πεις ,αν έριχνα λίγο σιρόπι στο παντεσπάνι θα ήταν λάθος;
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 11-11-08  
    Η γνησια συνταγη είναι χωρις σιρόπι...φανταζομαι βεβαια και με σιρόπι μια χαρά θα βγει. Τώρα που το σκέφτομαι ένας φίλος του αδερφού μου, παραπονέθηκε ότι ήταν λίγο στεγνό. Πάντως εξαφανίζεται πάντα μέσα σε ένα απόγευμα!!
    #
    Σχόλιο από thaliak., 20-11-08  
    τελεια ειναι πωπω θα την φτιαξω αμεσως.
    #
    Σχόλιο από LUPAKI, 28-11-08  
    Υπολόγιζα ότι θα έφτιαχνα ένα μεγάλο κόκ.
    Έπεσα έξω....
    Το αποτέλεσμα είναι πολύ ανώτερο από ένα απλό κοκ.
    Το παντεσπάνι σε αναλογία που πρέπει,χωρίς να είναι στεγνό ή πολύ ψωμένιο, η κρέμα πολύ δροσερή και ελαφριά, με πολύ ευχάριστη γεύση βανίλιας και η ganache να καλύπτει όλο το γλυκό χωρίς να είναι σκληρή και να σπάει.
    Ενθουσιάστικα!
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 28-11-08  
    Αχ, έτσι ακριβώς είναι...τι μου το θύμισες κι εχω καιρό να το φτιάξω... :p Να'σαι καλά για τα όμορφα λόγια! :)
    #
    Σχόλιο από sidirena, 29-11-08  
    Τα θερμα μου συγχαρητηρια!Αν και στην αρχη φοβηθηκα λιγο το παντεσπανι,γιατι μου φανηκε καπως σφιχτο,εγινε πραγματικα τελειο!
    Η μονη μου παρεμβαση ηταν οτι εφτιαξα λιγο απλο σιροπακι με το οποιο περιελουσα το παντεσπανι και αντι για 2 ταψακια,εβαλα το μιγμα σε 1 και το χωρισα στη μεση.Οι αντρες του σπιτιου μου(3 παρακαλω) ξετρελαθηκαν,εγλειφαν τα δαχτυλα τους!!
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 2-12-08  
    Κι εμένα μου φάνηκε λίγο στεγνό, την πρώτη μέρα μόνο. Αφού έμεινε στο ψυγείο μια μέρα έγινε καταπληκτικό! ούτε σιροπάκι χρειάστηκε ούτε τίποτα
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-12-08  
    Μόλις το έφτιαξα για τη γιορτή του γιου μου, αύριο θα το δοκιμάσουμε.Πάντως το περίμενα πιο δύσκολο και χρονοβόρο αλλά είναι εύκολο και γρήγορο ,από εμφάνιση ...σούπερ!!!!!!!!!!Τοέκανα χωρίς σιρόπι τελικά.Αύριο η συνολική βαθμολογία........
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 6-12-08  
    Na xairesai to gio sou loipon kai kalofagoto!!
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-12-08  
    Λοιπόν ,το έφτιαξα 3 το ξημέρωμα για να μην είναι στεγνό το παντεσπάνι αφού θα το έκανα χωρίς σιρόπι τελικά.Έγινε από εμφάνιση άψογο αλλά η γεύση απαιχτη,δεν το περίμενα τόσο καλό είναι η αλήθεια!!!Σου μεταβιβάζω τα συγχαρητήρια που εισέπραξα.........
    #
    Σχόλιο από corina, 9-12-08  
    Mhpws exete dokimasei th suntagh me ligoterous krokous?
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 11-12-08  
    Mia xara ginetai kai me tesseris krokous...se geush den xanei. Isws apla na mhn kitrinizei toso polu!
    #
    Σχόλιο από iris, 22-12-08  
    Evi_Linde επειδη θελω να το φτιαξω το γλυκακι τα Χριστουγεννα με τι κουπα εχεις μετρησει τα υλικα?Ας πουμε η κουπα η κλασσικη η κοκκινη του νες καφε ειναι ενταξει?Ας μου απαντησει οποιος ξερει παρακαλω γιατι θα το φτιαξω την Τεταρτη!
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 23-12-08  
    To petuxes akrivws!! Thn koupa tou Nescafe xrhsimopoiw panta gia ta gluka!
    Kalh epituxia!!!
    #
    Σχόλιο από iris, 23-12-08  
    Ααααα πολυ ωραια!!!και κατι ακομα!Χρειαζεται λαδοκολλα στιε φορμες η δεν εχω προβλημα?Και παλι ευχαριστω για την απαντηση!
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 24-12-08  
    Nai kalo tha htan na valeis, egw xrhsimopoiw panta!
    #
    Σχόλιο από iris, 24-12-08  
    οκ!Σε ευχαριστω!Το φτιαχνω το βραδακι και βαθμολογια αυριο!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    149 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από KristineS, 10-11-08  
    Εκπληκτικό γλυκό και πάρα πολύ νόστιμο!!! Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από thaliak., 20-11-08  
    τελεια ειναι πωπω θα την φτιαξω αμεσως.
    #
    Σχόλιο από LUPAKI, 28-11-08  
    Υπολόγιζα ότι θα έφτιαχνα ένα μεγάλο κόκ.
    Έπεσα έξω....
    Το αποτέλεσμα είναι πολύ ανώτερο από ένα απλό κοκ.
    Το παντεσπάνι σε αναλογία που πρέπει,χωρίς να είναι στεγνό ή πολύ ψωμένιο, η κρέμα πολύ δροσερή και ελαφριά, με πολύ ευχάριστη γεύση βανίλιας και η ganache να καλύπτει όλο το γλυκό χωρίς να είναι σκληρή και να σπάει.
    Ενθουσιάστικα!
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 28-11-08  
    Αχ, έτσι ακριβώς είναι...τι μου το θύμισες κι εχω καιρό να το φτιάξω... :p Να'σαι καλά για τα όμορφα λόγια! :)
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 2-12-08  
    Κι εμένα μου φάνηκε λίγο στεγνό, την πρώτη μέρα μόνο. Αφού έμεινε στο ψυγείο μια μέρα έγινε καταπληκτικό! ούτε σιροπάκι χρειάστηκε ούτε τίποτα
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-12-08  
    Μόλις το έφτιαξα για τη γιορτή του γιου μου, αύριο θα το δοκιμάσουμε.Πάντως το περίμενα πιο δύσκολο και χρονοβόρο αλλά είναι εύκολο και γρήγορο ,από εμφάνιση ...σούπερ!!!!!!!!!!Τοέκανα χωρίς σιρόπι τελικά.Αύριο η συνολική βαθμολογία........
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 6-12-08  
    Na xairesai to gio sou loipon kai kalofagoto!!
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-12-08  
    Λοιπόν ,το έφτιαξα 3 το ξημέρωμα για να μην είναι στεγνό το παντεσπάνι αφού θα το έκανα χωρίς σιρόπι τελικά.Έγινε από εμφάνιση άψογο αλλά η γεύση απαιχτη,δεν το περίμενα τόσο καλό είναι η αλήθεια!!!Σου μεταβιβάζω τα συγχαρητήρια που εισέπραξα.........
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, 26-12-08  
    Ήταν αρκετά καλό, αλλά δυστυχώς όχι όπως το περίμενα. Νομίζω ότι θα έβαζα κι εγώ σιρόπι στο πραγματικά πολύ νόστιμο παντεσπάνι.
    #
    Σχόλιο από iris, 27-12-08  
    Πολυ καλο το γλυκακι τελικα!!!!Απλα εβαλα για την κρεμα μιση κουπα παραπανω γαλα για να γινει περισσοτερη μηπως και ηταν πιο αισθητο στην γευση το παντεσπανι!Παντως πολυ ωραιο και αφρατο!!!Δεν εβαλα σιροπι μιας και δεν μας αρεσουν πολυ τα σιροπιασμενα γλυκα!Μπορει καποια στιγμη να το επιχειρησω απλα απο αποψη συγκρισης!!Σε ευχαριστουμε για την συνταγουλα!!!!
    #
    Σχόλιο από virginia, 31-12-08  
    Φανταστικό!!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από popi, 2-1-09  
    καλη χρονια σε ολους! εκανα και εγω αυτο το γλυκο και ολοι ξετρελαθηκαν!!!
    #
    Σχόλιο από DEBBIE, 10-1-09  
    ta sygxarhthria moy. pentanostimo gluko!!! h krema einai teleia. vevaia na po thn alithia ekana mia vlakeia. pjra etoimo pantespani giati den prolavaina kai den moy arese to pantespani alla thn epomenh fora tha to ftiakso opos to leei h syntagi. pantos einai ena glukopoy anastenazoyn ta koutalia.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 15-1-09  
    Μπράβο, πάρα πολύ καλή συνταγή. Αφράτη και όχι πολύ γλυκιά.
    #
    Σχόλιο από Snake, 7-2-09  
    #
    Σχόλιο από GODDESS, 13-2-09  
    HTHELA NA ROTISO AN XERI KANENAS OTAN LEI KAPIA SINTAGI "CAKE FLOUR" IT ALEURI EINAI AFTO STHN ELLADA.TI MARKA NA AGORASO.EUXAPISTO....
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 2-3-09  
    Πάρα πολύ ωραίο και νόστιμο!
    Το σιρόπιασα και εγώ λιγουλάκι και έγινε τέλειο!
    Την επόμενη φορά θα βάλω κι άλλο σιρόπι γιατί του πάει πάρα πολύ! Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από IJ96, 8-3-09  
    ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ,ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΑΛΗ ΣΕ ΓΕΥΣΗ...ΜΑ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ...ΜΑ ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ..
    #
    Σχόλιο από vasilis, 14-3-09  
    #
    Σχόλιο από KULA, 31-3-09  
    πολυ νοστιμο καιεμφανισιμο.εγω τηνganache την κανω με γλυκοζη και λιγι λικερ η κονιακ.σιγουρη επιτυχια δεν κοβει ποτε.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 9-11-08  
    στην γευση ειναι σαν μεγαλο κωκ λογικα ε?θα το δοκιμασω!χεχε!
    #
    Σχόλιο από mama, 10-11-08  
    Ναι ακριβώς.. είναι σαν μεγάλο κωκ!! Γίνετε και σε ατομικά κεικάκια (πιο μεγάλα απο μάφινς, στο μέγεθος του κωκ) που τα κόβεις στην μέση και βάζεις την κρέμα και μετά τα λούζεις στην σοκολάτα...
    #
    Σχόλιο από zoe, 11-11-08  
    Από τη μέρα που ανέβηκε η συνταγή σου και είδα τη φωτο μου "τρέχουν " τα σάλια!Με την πρώτη ευκαιρία θα τη φτιάξω ,μόνο να μου πεις ,αν έριχνα λίγο σιρόπι στο παντεσπάνι θα ήταν λάθος;
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 11-11-08  
    Η γνησια συνταγη είναι χωρις σιρόπι...φανταζομαι βεβαια και με σιρόπι μια χαρά θα βγει. Τώρα που το σκέφτομαι ένας φίλος του αδερφού μου, παραπονέθηκε ότι ήταν λίγο στεγνό. Πάντως εξαφανίζεται πάντα μέσα σε ένα απόγευμα!!
    #
    Σχόλιο από corina, 9-12-08  
    Mhpws exete dokimasei th suntagh me ligoterous krokous?
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 11-12-08  
    Mia xara ginetai kai me tesseris krokous...se geush den xanei. Isws apla na mhn kitrinizei toso polu!
    #
    Σχόλιο από iris, 22-12-08  
    Evi_Linde επειδη θελω να το φτιαξω το γλυκακι τα Χριστουγεννα με τι κουπα εχεις μετρησει τα υλικα?Ας πουμε η κουπα η κλασσικη η κοκκινη του νες καφε ειναι ενταξει?Ας μου απαντησει οποιος ξερει παρακαλω γιατι θα το φτιαξω την Τεταρτη!
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 23-12-08  
    To petuxes akrivws!! Thn koupa tou Nescafe xrhsimopoiw panta gia ta gluka!
    Kalh epituxia!!!
    #
    Σχόλιο από iris, 23-12-08  
    Ααααα πολυ ωραια!!!και κατι ακομα!Χρειαζεται λαδοκολλα στιε φορμες η δεν εχω προβλημα?Και παλι ευχαριστω για την απαντηση!
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 24-12-08  
    Nai kalo tha htan na valeis, egw xrhsimopoiw panta!
    #
    Σχόλιο από iris, 24-12-08  
    οκ!Σε ευχαριστω!Το φτιαχνω το βραδακι και βαθμολογια αυριο!!!!
    #
    Σχόλιο από ερνυ, 19-2-09  
    θα ηθελα να ρωτησω: επειδη βρισκομαι στο εξωτερικο και δεν πολυκαταλαβα ποια ειναι ακριβως η κουπα του νεσκαφε, με τι ισοδυναμει περιπου; ας πουμε ενα φλιτζανι (για ζεστη σοκολατα);
    #
    Σχόλιο από mama, 19-2-09  
    Η κούπα του νες καφέ είναι περίπου 200γρ και το αλεύρι για κέικ είναι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις... Στις οδηγίες ή στο πλάι τα αλεύρια γράφουν ακριβώς για που είναι η χρήση τους.. άλλο λέει για ψωμί και άλλο για τσουρέκια... δες το λίγο για να είσαι σίγουρη...καλή επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 20-4-09  
    καλημερα ,και Χριστος ανεστη.Θα ηθελα να μου πεις αν μποω να κανω το πατεσπανι σε ενα ταψακι και να το χωρισω στη μεση οταν ψηθει.Απ οτι αινεται πρεπει να ειναι πεντανοστιμο ,επιφυλασσομαι για τα πηρουνακια μολις το φτιαξω.Σευχαριστω εκ των προτερω.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 20-4-09  
    Ευδοκία εγώ το έκανα σε 1 ταψάκι, και το χώρισα μετά. Αν εξαιρέσεις ότι δε μου φούσκωσε όσο νομίζω ότι έδειχναν οι φωτογραφίες, βγήκε μια χαρά και κόπηκε σχετικά εύκολα.
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 20-4-09  
    Xronia polla se olous! Nai, ennoeitai oti mporeis na to kaneis se ena tapsaki kai na to kopseis meta orizontia! Apla emena me voleuei kalutera na kanw kateutheian duo. Kalh epituxia!
    #
    Σχόλιο από Tania, 24-4-09  
    Ζήλεψα απο όλες τις προλαλήσαντες κ εκανα κ εγώ το γλυκάκι σου.. Το γάλα ξεχασες αν γραψεις ποτε το βαζεις στο παντεσπανι αλλα το εβαλα μαζι με τα υπολοιπα κ βγηκε μια χαρα..Αντι για βούτυρο εβαλα καλαμποκέλαιο και επειδη δεν εφτασε η αχνη εβαλα κ κρυσταλλικη ζάχαρη.. Μια ερώτηση μονο επειδη έκανα πρωτη φορα κρέμα τυπου Ganache, οταν κρυωσει εντελώς σφιγγει? Γιατι απο την κουραση της μερας βιαστηκα να το συναρμολογησω κ η ποσοτητα της ganache βγηκε παραπάνω απο ότι χρειάστηκε να καλυφθεί όλο το γλυκο κ χυθηκε κατω απο την πιατελα μου..
    Πάντως έγινε απλά υπέροχο! Οπως το φανταστηκα! Πρωι-πρωι το δοκίμασα τελειο! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 24-4-09  
    Έτσι γίνεται, είναι λίγο παραπανω η γκανάς και πέφτει και κάτω για ντεκόρ! Κοίτα δεξιά και τις "Άλλες φωτογραφίες" να δεις πώς έγινε και στους υπόλοιπους!
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 24-4-09  
    Nai to gala paei me ta upoloipa ugra sto pantespani. Ki h ganache ontws vgainei gia na peftei kai katw sthn piatela...egw prospathw na kaluptw kai ta plaina tou glukou! Xairomai pou sas arese ki euxaristw polu gia ta kala logia kai ta pirounakia! :)

    P.S. Emena de mou vgainei kapou auto me tis alles fwtografies... :(
    #
    Σχόλιο από love to cook, 27-4-09  
    ας μου πεί κάποιος αν την βάλω όλλη σε ένα ταψί τί διαστάσεις να έχει κορίτσια ςος. θέλω να κάνω την boston cream pie αλλά δέν έχω δύο φορμες. αν κάνω το παντεσπάνι βάλω το μισό στον φούρνο και μετά το ξεφορμάρω καιβάλω το άλλο μισό θα βγεί καλό? αν το κάνω όλο μαζί και μετά το κοψω στην μέση???
    please help.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sidirena, 29-11-08  
    Τα θερμα μου συγχαρητηρια!Αν και στην αρχη φοβηθηκα λιγο το παντεσπανι,γιατι μου φανηκε καπως σφιχτο,εγινε πραγματικα τελειο!
    Η μονη μου παρεμβαση ηταν οτι εφτιαξα λιγο απλο σιροπακι με το οποιο περιελουσα το παντεσπανι και αντι για 2 ταψακια,εβαλα το μιγμα σε 1 και το χωρισα στη μεση.Οι αντρες του σπιτιου μου(3 παρακαλω) ξετρελαθηκαν,εγλειφαν τα δαχτυλα τους!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 23-2-09  
    Απ τα πιο θεϊκά γλυκά που έχω φάει!!!!σιρόπιασα τα παντεσπάνια ελαφρά γιατί μας αρέσει να είναι λίγο υγρό,και στην κρέμα αντί για 6 κρόκους έβαλα 3 ολόκληρα αυγά και έγινε σούπερ!!!!Ευχαριστούμε πολύ γι αυτή την υπέροχη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 7-4-09  
    την εκανα!!Εμενα προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ!!Εκανα μερικες τροποποιησεις.Εκανα σε μια δοση τα υλικα για παντεσπανι κ το εβαλα αυτο απο κατω κ εκανα αλλη μια δοση απτα ιδια προσθετοντας λιγο κακαο,αμυγδαλα κ φουντουκια αλεσμενα και το εβαλα αυτο απο πανω.Κερναω κ στο φορουμ!!Πολυ καλη η συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 7-4-09  
    α επισης αντι για λαδι εβαλα βουτυρο!
    #
    Σχόλιο από greg97, 28-10-09  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Τα παντεσπάνια τα σιρόπιασα με λίγο σιρόπι φράουλα, έγινε ανάρπαστο!
    #
    Σχόλιο από Nectaria, 10-11-09  
    Θερμά συγχαρητήρια!! Έκανα εγγραφή μόνο και μόνο γι' αυτό. Εξαιρετικό γλυκό, απ' τα καλύτερα που έχω φτιάξει (και φάει) και σημειωτέον ότι είμαι πολύ παράξενη... Η αλλαγή που έκανα ήταν στους κρόκους στην κρέμα. Έβαλα μόνο 1 αυγό, το αποτέλεσμα ΤΕΛΕΙΟ!!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 11-6-10  
    Ξέχασα να προσθέσω κάτι . Επειδή αποφεύγω τους κρόκους λόγω περιεκτικότητας σε χοληστερίνη , αντί για έξη κρόκους , έβαλα τρία αυγά ολόκληρα . Δεν άλλαξε τίποτα στο αποτέλεσμα .
    #
    Σχόλιο από toursi, 23-9-13  
    Εκπληκτική συνταγή και μάλιστα καθιερώνεται απο δω και πέρα!!Οταν την κέρασα σε κόσμο ολοι νόμιζαν οτι ήταν ζαχαροπλαστείου!!Το μόνο που άλλαξα ήταν οτι έβαλα 3 ολόκληρα αυγά στην κρέμα και την επόμενη φορά σκέφτομαι να ψήσω το παντεσπάνι σε 22άρι τσέρκι και να κάνω τη μισή δόση της γκανάζ!!Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από argyce, 2-11-13  
    Κι εγώ το έφτιαξα με τρία αυγά στην κρέμα και έβαλα σιρόπι στο παντεσπάνι. Πολύ καλό γλυκό!
    #
    Σχόλιο από LRLivadeias, 13-2-15  
    Υπέροχη γευση, η ζάχαρη ήταν τόσο όσο τα υλικά δενουν τοσο ωραια μεταξυ τους πραγματικά ξετρελαθήκαμε οικογενειακώ. Είναι υποψήφιο για γεννεθλια,γιορτες κλπ. Εγώ το έβαλα στην λαμαρίνα του φούρνου μου δεν μου φούσκωσε πολύ δεν ξερω γιατι. Παρόλα αυτά το τσακίσαμε οπότε 5 πιρουνάκια και απο εμένα γιατι αφήνει πολύ γεμάτη γευση στο στόμα τι κι αν δεν φουσκωσε πολϋ!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της ursula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της kanelitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της glykopopaki
    αγαπημένα γλυκα
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της choco-maria
    χριστουγενα
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της jouli