Boston Cream Pie
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την Vinny για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
1 & 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2/3 κούπας ζάχαρη
-
1 & 1/2 κ.γ. baking powder
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κούπας γάλα
-
1/4 κούπας λάδι
-
2 αυγά χωρισμένα
-
1 κ.γ. βανίλια
-
Για την κρέμα
-
2 κούπες γάλα
-
2 βανίλιες
-
6 κρόκοι αυγού
-
2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
-
1/4 κούπας corn flour
-
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
Για τη ganache
-
225 γρ. κουβερτούρα
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
λίγο λικέρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παντεσπάνι, ανακατεύω το αλέυρι με το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
2
Ρίχνω και τους κρόκους, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και τη ανακατεύω με το μίγμα των κρόκων σιγά-σιγά.
-
3
Τοποθετώ το μίγμα μισό-μισό σε 2 ίδια ταψάκια διαμέτρου 25-27 εκατοστών, καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα. Ψήνω για περίπου 25' στους 180 βαθμούς.
-
4
Είναι έτοιμα όταν το πιέζω από πάνω με το δάχτυλο κι επανέρχεται. Αφήνω να κρυώσουν τελείως.
-
5
Για την κρέμα, ζεσταίνω σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια.
-
6
Σε ένα μπωλ ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και το corn flour ώστε να γίνουν ενιαίο μίγμα χωρίς "κόμπους". Ρίχνω λίγο-λιγο το ζεστό γάλα στο μίγμα των κροκαδιών και τα ξαναβάζω όλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
-
7
Αφού κατεβάσω την κρέμα απο τη φωτία βάζω και το βούτυρο. Αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας μία στο τόσο για να μην κάνει "πέτσα".
-
8
Για τη ganache ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, με το λικέρ την κουβερτούρα και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνουν ενιαίο μίγμα. Αφήνω και αυτή να κρυώσει.
-
9
Τέλος σε μία πιατέλα τοποθετώ το ένα cake, αλείφω με την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο cake.
-
10
Ρίχνω από πάνω τη ganache. Το γλυκό αυτό διατηρείται στο ψυγείο.
Σχόλια (174)