κύρια φωτογραφία συνταγής Βουλγαρικός Μουσακάς
ziozio
ziozio @cook_8449603

Είναι εντελώς διαφορετικός απο τον Ελληνικό

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να σερβιριστεί με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαιντανό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 4 μεγάλες πατάτες
  2. 300 γρ κιμά
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  4. 2 μεγάλες πιπεριές
  5. 3 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 καρότα
  7. 500 γρ γιαόυρτι
  8. Ανάμικτα μπαχαρικά για κρέας
  9. Λίγο μαιντανό
  10. Λίγο Λάδι
  11. Λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τς κόβουμε σε μικρά κιβάκια.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, το μαιντανό και το σκόρδο.

  3. 3

    Βάζουμε σε ένα ταψί (όχι πολύ μεγάλο) το κιμά και όλα τα παραπάνω που έχουμε κόψει, μαζί με τα μπαχαρικά, το λάδι, το αλάτι, δύο ποτήρια νερό και το βάζουμε στο φούρνο τέρμα κάτω στους 180 μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να βράσει ο κιμάς, περίπου μία ώρα.

  4. 4

    Σε ένα μπώλ ανακατέβουμε τα αυγά με το γιαούρτι και λίγο αλάτι.

  5. 5

    Βγάζουμε το ταψάκι ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα απο το μπώλ απο πάνω σαν μπεσαμέλ και το βάζουμε πάλι στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

teri
teri @cook_8452061
Πιστεύω πως θα έχει πολλά υγρά το φαγητό, μιας και τα λαχανικά έχουν μπει χωρίς προετοιμασία στο ταψί για ψήσιμο.

Από

ziozio
ziozio @cook_8449603
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα