Βουλγαρικός Μουσακάς
Είναι εντελώς διαφορετικός απο τον Ελληνικό
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να σερβιριστεί με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαιντανό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τς κόβουμε σε μικρά κιβάκια.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, το μαιντανό και το σκόρδο.
-
3
Βάζουμε σε ένα ταψί (όχι πολύ μεγάλο) το κιμά και όλα τα παραπάνω που έχουμε κόψει, μαζί με τα μπαχαρικά, το λάδι, το αλάτι, δύο ποτήρια νερό και το βάζουμε στο φούρνο τέρμα κάτω στους 180 μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να βράσει ο κιμάς, περίπου μία ώρα.
-
4
Σε ένα μπώλ ανακατέβουμε τα αυγά με το γιαούρτι και λίγο αλάτι.
-
5
Βγάζουμε το ταψάκι ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα απο το μπώλ απο πάνω σαν μπεσαμέλ και το βάζουμε πάλι στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)