Βούτυρο πορτοκαλιού
Ενα βουτυρο για το ψωμι, τις βαφλες, τα γλυκα μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελουμε το βαζουμε σε παγωθηκες για να το χωρισουμε σε μεριδες (οι οποιες ειναι ωραιες για το πρωινο). Ταιριαζει επεισης και με Βάφλες βανίλλιας, σε κρουασαν αλλα και σε οποιοδηποτε κεικ ή γλυκο θελουμε!
Υλικά
-
150 γρ. βουτυρο
-
2 κουταλιες σουπας ζαχαρη
-
1 πορτοκαλι βιολογικης καλλιεργιας (θελουμε το ξυσμα και τον χυμο του)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφηνουμε το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου να λιωσει.
-
2
Πλενουμε το πορτοκαλι καλα, το σκουπιζουμε, με την λεπτη μερια του τριφτη περνουμε το ξυσμα του πορτοκαλιου και επειτα το στιβουμε.
-
3
Περνουμε το βουτυρο, μια κουταλια χυμο, το ξυσμα και τη ζαχαρη και τα ανακατευουμε καλα και ειναι ετοιμο!
Σχόλια (4)