Βουτυρόκρεμα (buttercream) με λευκή κουβερτούρα
Εξαιρετική βουτυρόκρεμα που δε βγάζει βουτυρίλα ούτε εκείνο το ενοχλητικό χριτς χριτς της ζάχαρης και είναι τόσο σοκολατένια, που σχεδόν είναι αμαρτία (να μην τη φας όλη από το μπολ!) Μπορεί να στολίσει καπκέικς, τούρτες, κέικ και αποτελεί εξαιρετική βάση για κάλυψη με ζαχαρόπαστα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή που βρήκα μιλά για φρέσκο βούτυρο, όμως εγώ έβαλα τύπου λούρπακ και έγινε υπέροχη!Μπορείτε αντί για λευκή κουβερτούρα να χρησιμοποιήσετε γάλακτος, πραλίνα ή όποια άλλη θέλετε.Μην τη βάλετε στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσετε, γιατί λόγω της σοκολάτας, σκληραίνει και μετά είναι δύσκολο να δουλευτεί.Η συνταγή είναι από τις syntagesapospiti.blogspot.gr
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 κούπες ζάχαρη άχνη
-
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό
-
125 γρ. κουβερτούρα λευκή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο την άχνη και το νερό.
-
2
Χτυπάμε για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
-
3
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφήνουμε να χλιαρύνει λίγο.
-
4
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης.
-
5
Χτυπάμε άλλα 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ κι έτοιμη η σοκολατένια μας βουτυρόκρεμα.
Σχόλια (2)