Βουτυρόκρεμα γάλακτος

Bαθμολογία: 4.8372
       
 
43 ψήφοι
,

Περιγραφή

Εύκολη και νόστιμη βουτυρόκρεμα χωρίς το χριτς-χριτς της ζάχαρης! Στέκεται τέλεια πάνω στα cupcakes και είναι επίσης φανταστική για γέμισμα και επικάλυψη τούρτας.

Βουτυρόκρεμα γάλακτος

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
  • 350 γραμμαρια βούτυρο αγελάδος (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Βούτυρο , Γάλα
Κόστος:
(15 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(15 ψήφοι)
Προετοιμασία: 6' (14 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5' (14 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, απλώς αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν αναμείξετε τα υλικά καποια στιγμή θα νομίζετε πως έχει κόψει η κρέμα. Την επομενη ακριβώς στιγμή θα το δείτε να έχει δέσει και να στέκεται σαν σαντιγύ. Στη γεύση επίσης θυμίζει σαντιγύ αλλα είναι πιο σφιχτη σαν κρέμα και στέκεται πολύ καλύτερα.

Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και γεύσεις, δεν κόβει.

Πριν το σερβίρετε αφήστε το λίγο εκτός ψυγείου γιατι, ως βουτυρόκρεμα, σκληραινει.

Τη συνταγή τη βρήκα στα "Γλυκά μυστικά" και την τροποποίησα ελαφρώς.

Σχετικές συνταγές

    105 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από georgia1, 16-7-13  
    Καλησπέρα. Χτυπάμε με μιξερ η με το χέρι?
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 16-7-13  
    Εγω ως τωρα μονο με το μιξερ το εχω χτυπησει. Φανταζομαι πως γινεται και στο χερι αν εχεις τις αντοχες...
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 16-7-13  
    Τη χρήση βουτύρου και όχι μαργαρίνης τη συστήνεις για τη γεύση ή έχει να κάνει και με την υφή της κρέμας;
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 17-7-13  
    Βασικα για τη γευση. Εγω βαζω LURPAK.
    #
    Σχόλιο από Elixir, 3-8-13  
    Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή. θα την δοκιμάσω. Πάντως γενικά, αποφεύγετε τις μαργαρίνες...Είναι πολύ πιο επιβαρυντικές για την υγεία... Τα φυτικά έλαια και αλλοι γαλακτοματοποιητές ευθύνονται για καρδιοαγγειακα προβλήματα. Βουτυράκι αγνό και αρωματικό. Τί το καλύτερο...
    #
    Σχόλιο από marianena, 4-8-13  
    Είναι πανεύκολη.Θα τη δοκιμάσω και θα επιστρέψω...
    #
    Σχόλιο από girthania, 4-8-13  
    Βουτυρόκρεμα χωρίς την ανατριχιαστική αίσθηση της άχνης! Αψογη!
    #
    Σχόλιο από ninaki.f, 4-10-13  
    Μπορω να την χρησιμοποιησω και για αν καλυψω την τουρτα πριν βαλω πανω την ζαχαροπαστα? επισεις αυτη θελει ψυγειο φανταζομαι ετσι?
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 4-10-13  
    Ψυγειο χρειαζεται οσο και οι αλλες βουτυροκρεμες, δηλαδη το χειμωνα καθολου. Μπορεις να τη βαλεις πριν καλυψεις την τουρτα σου με ζαχαροπαστα, εγω το εχω κανει, αλλα επειδη ειναι λιγο πιο μαλακια απο τη συνηθισμενη, λιγο οχι πολυ, δεν κολλαει τοσο καλα. Δηλαδη ενα πυργακι που προσπαθουσα να καλυψω, δεν τα καταφερα, αλλα μια κανονικη τουρτα, μια χαρα!
    #
    Σχόλιο από vasso18183, 12-10-13  
    είναι τέλεια! η πιο ωραία βουτυρόκρεμα που έχω δοκιμάσει! με το βούτυρο που χρησιμοποιείς και συ έχει τέλεια γεύση! το μόνο που έκανα λίγο "λάθος" είναι οτί ήθελα να την αρωματίσω και με ξύσμα πορτοκαλιού (ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα) αλλά μου αλοίωσε το χρώμα αντί για ροζ μου βγήκε σομόν! αλλά τέλεια! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 15-10-13  
    Την εχω αρωματισει κι εγω με πορτοκαλι στο παρελθον και πραγματι ηταν πολυ ωραια!
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 15-10-13  
    Κανονικα δε βγαινει ροζ παντως, στη φωτογραφια εχει χρωμα ζαχαροπλαστικης, ενα μπεζουλι βγαινει σα χρωμα...
    #
    Σχόλιο από xix, 27-11-13  
    #
    Σχόλιο από sophie ts, 29-11-13  
    Πανεύκολη φαίνεται!!! θα ηθελα να ρωτήσω ποσες μέρες διατηρείται στο ψυγείο πριν την τοποθετήσουμε στην τούρτα μας? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 1-12-13  
    Μπορει να μεινει αρκετες ημερες στο ψυγειο, ποσες ακριβως, δε μπορω να σου πω. Παντως επειδη ειναι πανευκολη εγω τη φτιαχνω εκεινη τη στιγμη και τη χρησιμοποιω...
    #
    Σχόλιο από helenalog, 6-12-13  
    Η βουτυρόκρεμα αυτή είναι πολύ καλύτερη από την κλασική με τη ζάχαρη γιατί δεν κάνει το χριτς-χριτς. Την έφτιαξα και την χρησιμοποίησα για να γράψω γράμματα πάνω στην τούρτα. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλή και για επικάλυψη τούρτας γιατί στέκεται πολύ καλά. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 21-12-13  
    πολυ καλή σε εμφάνιση αλλά μου φάνηκε πολύ βαριά σε γεύση
    #
    Σχόλιο από sophie ts, 14-1-14  
    Την δοκίμασα για επικάλυψη τούρτας!!! Είναι τέλεια! Στρώνει πολύ καλά κ από γεύση πολλή καλή! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από AGIAMA, 15-1-14  
    μπορουμε να βαλουμε κακαο η nutella στη κρεμα??
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 16-1-14  
    Δεν το εχω δοκιμασει, η νουτελα νομιζω πως θα το κανει πολυ γλυκο. Αν δοκιμασεις πες μου κι εμενα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    59 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Elixir, 3-8-13  
    Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή. θα την δοκιμάσω. Πάντως γενικά, αποφεύγετε τις μαργαρίνες...Είναι πολύ πιο επιβαρυντικές για την υγεία... Τα φυτικά έλαια και αλλοι γαλακτοματοποιητές ευθύνονται για καρδιοαγγειακα προβλήματα. Βουτυράκι αγνό και αρωματικό. Τί το καλύτερο...
    #
    Σχόλιο από marianena, 4-8-13  
    Είναι πανεύκολη.Θα τη δοκιμάσω και θα επιστρέψω...
    #
    Σχόλιο από girthania, 4-8-13  
    Βουτυρόκρεμα χωρίς την ανατριχιαστική αίσθηση της άχνης! Αψογη!
    #
    Σχόλιο από vasso18183, 12-10-13  
    είναι τέλεια! η πιο ωραία βουτυρόκρεμα που έχω δοκιμάσει! με το βούτυρο που χρησιμοποιείς και συ έχει τέλεια γεύση! το μόνο που έκανα λίγο "λάθος" είναι οτί ήθελα να την αρωματίσω και με ξύσμα πορτοκαλιού (ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα) αλλά μου αλοίωσε το χρώμα αντί για ροζ μου βγήκε σομόν! αλλά τέλεια! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 15-10-13  
    Την εχω αρωματισει κι εγω με πορτοκαλι στο παρελθον και πραγματι ηταν πολυ ωραια!
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 15-10-13  
    Κανονικα δε βγαινει ροζ παντως, στη φωτογραφια εχει χρωμα ζαχαροπλαστικης, ενα μπεζουλι βγαινει σα χρωμα...
    #
    Σχόλιο από xix, 27-11-13  
    #
    Σχόλιο από helenalog, 6-12-13  
    Η βουτυρόκρεμα αυτή είναι πολύ καλύτερη από την κλασική με τη ζάχαρη γιατί δεν κάνει το χριτς-χριτς. Την έφτιαξα και την χρησιμοποίησα για να γράψω γράμματα πάνω στην τούρτα. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλή και για επικάλυψη τούρτας γιατί στέκεται πολύ καλά. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 21-12-13  
    πολυ καλή σε εμφάνιση αλλά μου φάνηκε πολύ βαριά σε γεύση
    #
    Σχόλιο από sophie ts, 14-1-14  
    Την δοκίμασα για επικάλυψη τούρτας!!! Είναι τέλεια! Στρώνει πολύ καλά κ από γεύση πολλή καλή! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 18-2-14  
    Τα 5 πιρουνάκια ειναι λιγα(κατα την ταπεινή μου γνωμη :) )
    δεν εχω λόγια πολυ νόστιμη πολύ αφράτη μου βγηκε...με εβγαλε ασπροπρόσωπη!!!! οτι και να πω ειναι λιγο...

    Να πω επισης οτι εγω προσθεσα μια κουταλιά κακάο σκόνη και λιιιγο λιωμένη κουβερτουρα γαλακτος και ξυσμα πορτοκαλιου...τύφλα να χουν οι τουρτες ζαχαροπλαστείου!!!!

    σε ευχαριστω πολυ πολυ! ♥
    #
    Σχόλιο από sophiaσοφια, 18-2-14  
    Την έφτιαξα σήμερα. Πανεύκολη,καταπληκτική και χωρίς το απαίσιο κριτς-κριτς της κλασικής βουτυρόκρεμας. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από mamoulamou, 19-2-14  
    Η συνταγη φαινεται τελεια!!! Θα ηθελα να ρωτησω πριν την φτιαξω, ποσε ωρες μπορει να σταθει πανω στα καπ κεικς σε θερμοκρασια δωματιου χωρις να λειωσει. Επισης με αυτες τις δοσολογιες ποσα κομματια καπ κεικ μπορουμε να καλυψουμε.Ευχαριστω παρα πολυ κ θα επιστρεψω με βαθολογια μολις δοκιμασω. Η αληθεια ειναι οτι αυτο το χριτς χριτς της αχνης στην κλασικη βουτυροκρεμαι δεν ειναι κ οτι καλυτερο
    #
    Σχόλιο από mamoulamou, 20-2-14  
    Ευχαριστω πολυ !!! Σε 2 βδομαδες στο παρτυ του μικρου θελω να τα φτιαξω. Θελω να τα εχω στο τραπεζι πριν βγαλω τα φαγητα στον μουφε κανα δυωρο δηλαδη οποτε λογικα δεν θα εχουν προβλημα. Να σε ρωτησω κ κατι αλλο, οταν βαλω το γλασο πανω στα κεκακια μετα πρεπει να τα βαλω στο ψυγειο?
    #
    Σχόλιο από Κλοουνούπολη, 26-2-14  
    Ωραία ιδέα για ένα παιδικό παρτυ η συνταγή σου!!
    #
    Σχόλιο από koukis, 2-3-14  
    αν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια τι προσθέτουμε;
    #
    Σχόλιο από evisam, 3-3-14  
    Συνεχίζοντας, την σκέψη της Chriscat8, θα έλεγα να αντικατασταθεί ένα μέρος του ζαχαρούχου με την λιωμένη σοκολάτα ή αν προστεθεί σε όλη την ποσότητα ζαχαρούχου, να προστεθεί αναλογικά και βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από thm, 27-3-14  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ Κ ΣΤΗΝ ΥΦΗ!
    #
    Σχόλιο από Natali22, 3-5-14  
    Θελω να την κανω για τα γενεθλια της κορης μου!Ας μου απαντησει καποιος συντομα αν γινεται!Οσες φορες εχω δοκιμασει βουτυροκρεμα(ετοιμη,δεν εχω κανει ποτε μου εγω)ηταν τοσο μα τοσο γλυκια που την πεταγα για να φαω το κεκακι σκετο!!!βγαζει τοση γλυκα η συγκεκριμενη???
    #
    Σχόλιο από Π_Σ_Ε_, 11-5-14  
    ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΑ!ΓΙΑΤΙ Η ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΥΦΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΟΝΑΤΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    45 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από georgia1, 16-7-13  
    Καλησπέρα. Χτυπάμε με μιξερ η με το χέρι?
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 16-7-13  
    Εγω ως τωρα μονο με το μιξερ το εχω χτυπησει. Φανταζομαι πως γινεται και στο χερι αν εχεις τις αντοχες...
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 16-7-13  
    Τη χρήση βουτύρου και όχι μαργαρίνης τη συστήνεις για τη γεύση ή έχει να κάνει και με την υφή της κρέμας;
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 17-7-13  
    Βασικα για τη γευση. Εγω βαζω LURPAK.
    #
    Σχόλιο από ninaki.f, 4-10-13  
    Μπορω να την χρησιμοποιησω και για αν καλυψω την τουρτα πριν βαλω πανω την ζαχαροπαστα? επισεις αυτη θελει ψυγειο φανταζομαι ετσι?
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 4-10-13  
    Ψυγειο χρειαζεται οσο και οι αλλες βουτυροκρεμες, δηλαδη το χειμωνα καθολου. Μπορεις να τη βαλεις πριν καλυψεις την τουρτα σου με ζαχαροπαστα, εγω το εχω κανει, αλλα επειδη ειναι λιγο πιο μαλακια απο τη συνηθισμενη, λιγο οχι πολυ, δεν κολλαει τοσο καλα. Δηλαδη ενα πυργακι που προσπαθουσα να καλυψω, δεν τα καταφερα, αλλα μια κανονικη τουρτα, μια χαρα!
    #
    Σχόλιο από sophie ts, 29-11-13  
    Πανεύκολη φαίνεται!!! θα ηθελα να ρωτήσω ποσες μέρες διατηρείται στο ψυγείο πριν την τοποθετήσουμε στην τούρτα μας? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 1-12-13  
    Μπορει να μεινει αρκετες ημερες στο ψυγειο, ποσες ακριβως, δε μπορω να σου πω. Παντως επειδη ειναι πανευκολη εγω τη φτιαχνω εκεινη τη στιγμη και τη χρησιμοποιω...
    #
    Σχόλιο από AGIAMA, 15-1-14  
    μπορουμε να βαλουμε κακαο η nutella στη κρεμα??
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 16-1-14  
    Δεν το εχω δοκιμασει, η νουτελα νομιζω πως θα το κανει πολυ γλυκο. Αν δοκιμασεις πες μου κι εμενα!
    #
    Σχόλιο από Μπουρνουζοπετσέτα, 12-2-14  
    Για πόσα cupcakes βγαίνει περίπου;
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 19-2-14  
    mariaCh και sophiaσοφια, σας ευχαριστω πολθυ για τις ψηφους σας, κι εμενα με εχει καταβολεψει!Αγαπητη Μπουρνουζοπετσετα, δεν ξερω ακριβως δυστυχως, την επομενη φορα που θα τη φτιαξω θα τα μετρησω και θα σου πω, το υποσχομαι!
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 19-2-14  
    mamoulamou το ποσες ωρες στεκεται εξαρταται καθαρα απο την περιοδο. Δηλ. σε θερμοκρασια δωματιου 18-22 βαθμους στεκεται και ολη μερα. Οσο για τα κομματια, δεν θυμαμαι ακριβως, χιλια συγνωμη. Επειδη ειναι ομως πολυ ευκολη, μπορεις να την ξαναφτιαξεις επι τοπου...
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 20-2-14  
    Αν τα βαλεις ψυγειο θα σκληρυνουν λογω του βουτυρου. Να τα βαλεις αν σκοπευεις να τα καταναλωσεις μετα απο παρα πολλες ωρες αλλα πριν τα σερβιρεις να τα εχεις βγαλει μιση με μια ωρα να μαλακωσουν. Για 2 ωρες εννοειται πως δε χρειαζεται...
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 3-3-14  
    koukls προτεινω λιωμενη κουβερτουρα, σε θερμοκρασια δωματιου μεχρι να σε ικανοποιησει το αποτελεσμα στη γευση, δεν το εχω δοκιμασει. Λογικα και πραλινα κανει...
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 2-5-14  
    Παιδια εχω την απαντηση. Περιπου 25 cupcakes βγαζει η συνταγη!
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 3-5-14  
    Ειναι γλυκια καθως περιεχει το ζαχαρουχο, αλλα δεν ειναι τοσο γλυκια οσο η κλασσικη βουτυροκρεμα βουτυρο-αχνη. Εγω τη βαζω και μεσα στις τουρτες. Ελπιζω να σε καλυψα...
    #
    Σχόλιο από ioanna3, 25-9-14  
    Να ρωτησω κατι.....δεν μυρίζει γαλα η κρέμα;, το ζαχαρούχο εχει πολυ έντονη μυρωδιά κ ειναι κ πολυ γλυκο. Φτιάχνω συνεχεια μαφινς κ θελω μα εχω επικάλυψη αλλα η βουτυροκρεμα ...κοστίζει !
    #
    Σχόλιο από chriscat8, 27-9-14  
    Μπορεις αν θες να αυξησεις την ποσοτητα του βουτυρου. Εγω πολλες φορες την κανω 1 προς 1. Επισης μπορεις να βαλεις οποια αρωματικη υλη θες, βανιλια ή φραουλα πχ.
    #
    Σχόλιο από ioanna3, 4-10-14  
    Σε ευχαριστω πολυ για την απάντηση , θα δοκιμάσω με μαργαρίνη γιατι αυτη εχω τωρα , φαντάζομαι δεν θα εχει πολυ διάφορα στο αποτελεςμα και επανέρχομαι !!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από chriscat8, 19-3-14  
    Παιδια εβαλα μεσα και θρυμματισμενα oreo! Εγινε σταν το παγωτο nirvana cookies and cream! Τελειο!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Σχετικές οδηγίες

    Τούρτα ντεγκραντέ
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (3)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της missioanna
    anna
    Ένα βιβλίο 158 αγαπημένων συνταγών, του/της theodkat
    ΓΛΑΣΑ
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της ANEF
    ζαχαροπλαστικη
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της doukissaki
    muffins-cupcakes-κεκακια
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x