Βραβευμένη συνταγή chocolate chip cookies αφράτα
Πανεύκολη Αμερικάνικη παραδοσιακή συνταγή για μαλακά και αφράτα μπισκότα βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας και καρύδια, που κέρδισε πρώτη θέση σε διαγωνισμό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό βρίσκεται στο ψήσιμο και τις βανίλιες στιγμής! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη γεύση!Η συνταγή αυτή είναι απ 'τις δημοφιλέστερες στο allrecipes.com.Δεν χρησιμοποιήσα ζυγαριά, την έκανα με το μάτι όπως την έχω δώσει.
Υλικά
-
4 1/2 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
-
2 κ. γλυκού baking powder
-
2 κούπες μαλακό βούτυρο
-
1 1/2 κούπες καστανή ζάχαρη
-
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
-
2 συσκευασίες (2x64γρ.) άνθος αραβοσιτου βανίλια στιγμής
-
4 αυγά
-
4 βανίλιες ή 2 κ. γλυκού υγρή
-
4 κούπες ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα σε σταγόνες)
-
2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175C.
-
2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και το βάζουμε στην άκρη.
-
3
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνει κρεμώδες.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τις βανίλιες στιγμής, τα αυγά, τις βανίλιες, το αλεύρι με το baking, τις σταγόνες και τα καρύδια.
-
5
Σε λαδόκολλα τοποθετούμε το μείγμα με το κουτάλι, να μην είναι πολύ μεγάλη η δόση γιατί απλώνουν αρκετά.
-
6
Ψήνουμε στους 175C για 10-12 λεπτά, αυστηρά.
-
7
Μόλις οι άκρες πάρουν ένα ελαφρύ χρυσοκαστανό χρώμα, τα βγάζουμε και δεν τα ακουμπάμε μέχρι να κρυώσουν τελείως (περίπου μια ώρα)
Σχόλια (13)