ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές, όταν μετά το Πάσχα μας περισσεύουν πολλά "τσουγκρισμένα" αυγά (που έχοντας μπουκτίσει όλοι κανείς δεν τα "τιμάει") ότι μπορούμε να τα ανακατέψουμε με μαγιονέζα για να γίνουν περισσότερο περιζήτητα. Εγώ θα συμπληρώσω μία πινελιά σε αυτό το tip για όσους/όσες δεν το γνωρίζουν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ξεγελαστείτε και φτιάξετε μεγάλη ποσότητα sauce. Το αποτέλεσμα γίνεται εξίσου ωραίο ή μάλλον πιο ωραίο με λίγη sauce ίσα που να'ναι πασαλειμένα όλα τα αυγά. Δοκιμάστε το και αν σας αρέσει θα ξεκινάτε να το φτιάχνετε και σε εποχές εκτός του Πάσχα, σ' ένα τραπέζι π.χ. όπως εγώ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
  1. 5-6 βραστά αυγά
  2. 200 γρ μαγιονέζα (ή και λιγότερο ανάλογα τα γούστα)
  3. 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα αυγουλάκια μας στα 8 ή καλύτερα σε ροδέλες άν έχουμε τον ειδικό αυγοκόφτη (με τα συρματάκια).

  2. 2

    Σ' ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι που έχουμε και προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς. Σκοπός είναι να βγάλουμε πιο δροσερό αποτέλεσμα με την ανάμειξη του γιαουρτιού και της μαγιονέζας απ' ότι να χρησιμοποιούσαμε μόνο μαγιονέζα.

  3. 3

    Μόλις πέσει η ποσότητα της μαγιονέζας που χρειάζεται και μοιάζει το γιαούρτι περισσότερο με sauce, τότε προσθέτουμε και μουστάρδα όσο επιθυμούμε να γίνει πικάντικο το μείγμα. Εγώ την προσθέτω με το μάτι και εκτιμώ ότι είναι σε αναλογία με την sauce σχεδόν τα 2/5.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε τα κομμένα αυγά και ανακατεύουμε να διαμοιραστούν σε όλο το μείγμα.

Αντιδράσεις

Από

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
στις