Bratwursts Ελβετικού στυλ

,

Περιγραφή

Ένας πραγματικά ιδιαίτερος «γιορτινός» τύπος λουκάνικων ιδανικά για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εξαιρετικά αρώματα που προετοιμάζουν για μια γευστική πανδαισία.

Bratwursts Ελβετικού στυλ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 50% χοιρινό σπάλα + 50% μοσχάρι σπάλα ή ελιά: 1000 γρ.
  • κόκκινο κρασί (Μπρούσκο) 140 ml
  • αλάτι 19 γρ.
  • prague powder#1 2,2 γρ.
  • άσπρο πιπέρι 4 γρ.
  • κρεμμύδι σκόνη 3,5 γρ.
  • κάρδαμο 1 γρ.
  • μασίς 0,90 γρ.
  • τζίτζερ 0,70 γρ.
  • μοσχοκάρυδο 0,70 γρ.
  • μαντζουράνα 0,70 γρ.
  • supaphos (προαιρετικό) 5,5 γρ.
  • (όλα τα μπαχαρικά τριμμένα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες , Κάντο μόνος
Φτιάχνει: 1 κιλό
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας (πολύ παγωμένο από το ψυγείο) στη κρεατομηχανή σε σχάρα 6,5. Το μοσχάρι το «περνάμε» 2 φορές.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με αλάτι , prague powder#1, κρασί και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά (όλα τριμμένα).
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο.
  4. Γεμίζουμε σε χοιρινά έντερα 28mm.
  5. Τα κρεμάμε για να στεγνώσουν 12-24 ώρες (στη φωτογραφία είναι τα πιο σκουρόχρωμα λουκάνικα).

Σχετικές συνταγές

Λουκάνικα από σπίτι Λουκάνικα από σπίτι
       
       
(10)
Λουκάνικα από σπίτι 2 Λουκάνικα από σπίτι 2
       
       
(12)

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 19-12-13  
    Τι είναι το prague Powder;
    #
    Σχόλιο από july88, 19-12-13  
    Νομίζω -χωρίς να είμαι σίγουρη- κάτι μεταξύ αλατιού και συντηρητικού. Σίγουρα όμως να μας λύσει την απορία ο GiannisK69.
    #
    Σχόλιο από GiannisK69, 20-12-13  
    Prague Powder #1 ή Cure #1 είναι το Νιτρικό Αλάτι (6,25% NaNO2 – Sodium nitrite και 93,75% αλάτι) το οποίο χρησιμοποιείται σαν πρόσθετο στην Παρασκευή αλλαντικών που χρειάζονται μαγείρεμα (βράσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο, θερμό κάπνισμα) πριν καταναλωθούν (πχ μπέικον, λουκάνικα κτλ.).
    Χρησιμοποιείται:
    - Για εξάλειψη της πιθανότητας εμφάνισης της «τρομερής» αλλαντίασης.
    - Ως ήπιο συντηρητικό.
    - Ως βελτιωτικό γεύσης του τελικού προϊόντος.
    - Για να προσδίδει το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα των αλλαντικών κατά το μαγείρεμα τους.
    Η χρήση του θεωρείται απολύτως ασφαλής αρκεί να τηρείται η δοσολογία εφαρμογής του: 2.5 γρ. / κιλό κρέατος.
    Επίσης από κάποιους η χρήση του θεωρείται προαιρετική από κάποιους άλλους όπως εγώ, επιβεβλημένη. Ο καθένας μελετάει, κρίνει, επιλέγει…
    Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από npapastefanakis, 30-12-15  
    Από που προμηθευσαι Γιάννη το Prague Powder #1 ή Cure #1? Το πουλάνε εδώ Ελλάδα?

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από july88, 19-12-13  
    Νομίζω -χωρίς να είμαι σίγουρη- κάτι μεταξύ αλατιού και συντηρητικού. Σίγουρα όμως να μας λύσει την απορία ο GiannisK69.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 19-12-13  
    Τι είναι το prague Powder;
    #
    Σχόλιο από GiannisK69, 20-12-13  
    Prague Powder #1 ή Cure #1 είναι το Νιτρικό Αλάτι (6,25% NaNO2 – Sodium nitrite και 93,75% αλάτι) το οποίο χρησιμοποιείται σαν πρόσθετο στην Παρασκευή αλλαντικών που χρειάζονται μαγείρεμα (βράσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο, θερμό κάπνισμα) πριν καταναλωθούν (πχ μπέικον, λουκάνικα κτλ.).
    Χρησιμοποιείται:
    - Για εξάλειψη της πιθανότητας εμφάνισης της «τρομερής» αλλαντίασης.
    - Ως ήπιο συντηρητικό.
    - Ως βελτιωτικό γεύσης του τελικού προϊόντος.
    - Για να προσδίδει το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα των αλλαντικών κατά το μαγείρεμα τους.
    Η χρήση του θεωρείται απολύτως ασφαλής αρκεί να τηρείται η δοσολογία εφαρμογής του: 2.5 γρ. / κιλό κρέατος.
    Επίσης από κάποιους η χρήση του θεωρείται προαιρετική από κάποιους άλλους όπως εγώ, επιβεβλημένη. Ο καθένας μελετάει, κρίνει, επιλέγει…
    Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από npapastefanakis, 30-12-15  
    Από που προμηθευσαι Γιάννη το Prague Powder #1 ή Cure #1? Το πουλάνε εδώ Ελλάδα?

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Μπαχαρικά και βότανα: διατηρήστε τα φρέσκα!
    Τα μπαχαρικά και τα βότανα είναι απαραίτητα στη μα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    συνταγες λουκανικων
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της niki1958
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της tndigas