Bratwursts Ελβετικού στυλ

,

Περιγραφή

Ένας πραγματικά ιδιαίτερος «γιορτινός» τύπος λουκάνικων ιδανικά για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εξαιρετικά αρώματα που προετοιμάζουν για μια γευστική πανδαισία.

Bratwursts Ελβετικού στυλ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 50% χοιρινό σπάλα + 50% μοσχάρι σπάλα ή ελιά: 1000 γρ.
  • κόκκινο κρασί (Μπρούσκο) 140 ml
  • αλάτι 19 γρ.
  • prague powder#1 2,2 γρ.
  • άσπρο πιπέρι 4 γρ.
  • κρεμμύδι σκόνη 3,5 γρ.
  • κάρδαμο 1 γρ.
  • μασίς 0,90 γρ.
  • τζίτζερ 0,70 γρ.
  • μοσχοκάρυδο 0,70 γρ.
  • μαντζουράνα 0,70 γρ.
  • supaphos (προαιρετικό) 5,5 γρ.
  • (όλα τα μπαχαρικά τριμμένα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες , Κάντο μόνος
Φτιάχνει: 1 κιλό
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας (πολύ παγωμένο από το ψυγείο) στη κρεατομηχανή σε σχάρα 6,5. Το μοσχάρι το «περνάμε» 2 φορές.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με αλάτι , prague powder#1, κρασί και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά (όλα τριμμένα).
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο.
  4. Γεμίζουμε σε χοιρινά έντερα 28mm.
  5. Τα κρεμάμε για να στεγνώσουν 12-24 ώρες (στη φωτογραφία είναι τα πιο σκουρόχρωμα λουκάνικα).

Σχετικές συνταγές

Λουκάνικα από σπίτι Λουκάνικα από σπίτι
       
       
(10)
Λουκάνικα από σπίτι 2 Λουκάνικα από σπίτι 2
       
       
(13)

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 19-12-13  
    Τι είναι το prague Powder;
    #
    Σχόλιο από july88, 19-12-13  
    Νομίζω -χωρίς να είμαι σίγουρη- κάτι μεταξύ αλατιού και συντηρητικού. Σίγουρα όμως να μας λύσει την απορία ο GiannisK69.
    #
    Σχόλιο από GiannisK69, 20-12-13  
    Prague Powder #1 ή Cure #1 είναι το Νιτρικό Αλάτι (6,25% NaNO2 – Sodium nitrite και 93,75% αλάτι) το οποίο χρησιμοποιείται σαν πρόσθετο στην Παρασκευή αλλαντικών που χρειάζονται μαγείρεμα (βράσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο, θερμό κάπνισμα) πριν καταναλωθούν (πχ μπέικον, λουκάνικα κτλ.).
    Χρησιμοποιείται:
    - Για εξάλειψη της πιθανότητας εμφάνισης της «τρομερής» αλλαντίασης.
    - Ως ήπιο συντηρητικό.
    - Ως βελτιωτικό γεύσης του τελικού προϊόντος.
    - Για να προσδίδει το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα των αλλαντικών κατά το μαγείρεμα τους.
    Η χρήση του θεωρείται απολύτως ασφαλής αρκεί να τηρείται η δοσολογία εφαρμογής του: 2.5 γρ. / κιλό κρέατος.
    Επίσης από κάποιους η χρήση του θεωρείται προαιρετική από κάποιους άλλους όπως εγώ, επιβεβλημένη. Ο καθένας μελετάει, κρίνει, επιλέγει…
    Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από npapastefanakis, 30-12-15  
    Από που προμηθευσαι Γιάννη το Prague Powder #1 ή Cure #1? Το πουλάνε εδώ Ελλάδα?

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από july88, 19-12-13  
    Νομίζω -χωρίς να είμαι σίγουρη- κάτι μεταξύ αλατιού και συντηρητικού. Σίγουρα όμως να μας λύσει την απορία ο GiannisK69.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 19-12-13  
    Τι είναι το prague Powder;
    #
    Σχόλιο από GiannisK69, 20-12-13  
    Prague Powder #1 ή Cure #1 είναι το Νιτρικό Αλάτι (6,25% NaNO2 – Sodium nitrite και 93,75% αλάτι) το οποίο χρησιμοποιείται σαν πρόσθετο στην Παρασκευή αλλαντικών που χρειάζονται μαγείρεμα (βράσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο, θερμό κάπνισμα) πριν καταναλωθούν (πχ μπέικον, λουκάνικα κτλ.).
    Χρησιμοποιείται:
    - Για εξάλειψη της πιθανότητας εμφάνισης της «τρομερής» αλλαντίασης.
    - Ως ήπιο συντηρητικό.
    - Ως βελτιωτικό γεύσης του τελικού προϊόντος.
    - Για να προσδίδει το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα των αλλαντικών κατά το μαγείρεμα τους.
    Η χρήση του θεωρείται απολύτως ασφαλής αρκεί να τηρείται η δοσολογία εφαρμογής του: 2.5 γρ. / κιλό κρέατος.
    Επίσης από κάποιους η χρήση του θεωρείται προαιρετική από κάποιους άλλους όπως εγώ, επιβεβλημένη. Ο καθένας μελετάει, κρίνει, επιλέγει…
    Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από npapastefanakis, 30-12-15  
    Από που προμηθευσαι Γιάννη το Prague Powder #1 ή Cure #1? Το πουλάνε εδώ Ελλάδα?

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Μπαχαρικά και βότανα: διατηρήστε τα φρέσκα!
    Τα μπαχαρικά και τα βότανα είναι απαραίτητα στη μα...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    συνταγες λουκανικων
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της niki1958
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της tndigas