Bratwursts Ελβετικού στυλ

GiannisK69
GiannisK69 @cook_8506105
,Ελλάδα

Ένας πραγματικά ιδιαίτερος «γιορτινός» τύπος λουκάνικων ιδανικά για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εξαιρετικά αρώματα που προετοιμάζουν για μια γευστική πανδαισία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 κιλό
  1. 50 % χοιρινό σπάλα + 50% μοσχάρι σπάλα ή ελιά1000 γρ.
  2. 140 ml κόκκινο κρασί (Μπρούσκο)
  3. 19 γρ. αλάτι
  4. 2,2 γρ. prague powder#1
  5. 4 γρ. άσπρο πιπέρι
  6. 3,5 γρ. κρεμμύδι σκόνη
  7. 1 γρ. κάρδαμο
  8. 0,90 γρ. μασίς
  9. 0,70 γρ. τζίτζερ
  10. 0,70 γρ. μαντζουράνα
  11. 5,5 γρ. supaphos (προαιρετικό)
  12. (όλα τα μπαχαρικά τριμμένα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κρέας (πολύ παγωμένο από το ψυγείο) στη κρεατομηχανή σε σχάρα 6,5. Το μοσχάρι το «περνάμε» 2 φορές.

  2. 2

    Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με αλάτι, prague powder#1, κρασί και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά (όλα τριμμένα).

  3. 3

    Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο.

  4. 4

    Γεμίζουμε σε χοιρινά έντερα 28mm.

  5. 5

    Τα κρεμάμε για να στεγνώσουν 12-24 ώρες (στη φωτογραφία είναι τα πιο σκουρόχρωμα λουκάνικα).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

GiannisK69
GiannisK69 @cook_8506105
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα