Bratwursts Ελβετικού στυλ
Ένας πραγματικά ιδιαίτερος «γιορτινός» τύπος λουκάνικων ιδανικά για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εξαιρετικά αρώματα που προετοιμάζουν για μια γευστική πανδαισία.
Υλικά
-
50 % χοιρινό σπάλα + 50% μοσχάρι σπάλα ή ελιά1000 γρ.
-
140 ml κόκκινο κρασί (Μπρούσκο)
-
19 γρ. αλάτι
-
2,2 γρ. prague powder#1
-
4 γρ. άσπρο πιπέρι
-
3,5 γρ. κρεμμύδι σκόνη
-
1 γρ. κάρδαμο
-
0,90 γρ. μασίς
-
0,70 γρ. τζίτζερ
-
0,70 γρ. μοσχοκάρυδο
-
0,70 γρ. μαντζουράνα
-
5,5 γρ. supaphos (προαιρετικό)
-
(όλα τα μπαχαρικά τριμμένα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρέας (πολύ παγωμένο από το ψυγείο) στη κρεατομηχανή σε σχάρα 6,5. Το μοσχάρι το «περνάμε» 2 φορές.
-
2
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με αλάτι, prague powder#1, κρασί και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά (όλα τριμμένα).
-
3
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο.
-
4
Γεμίζουμε σε χοιρινά έντερα 28mm.
-
5
Τα κρεμάμε για να στεγνώσουν 12-24 ώρες (στη φωτογραφία είναι τα πιο σκουρόχρωμα λουκάνικα).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)