Βραζιλιάνικη πίτα

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
onceuponacakehellas
onceuponacakehellas @cook_8519773
Πειραιάς,

Σήμερα μαγειρεύουμε την Βραζιλιάνικη πίτα!  Εύκολη, γρήγορη μα πάνω απ' όλα πεντανόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μείγμα μας μπορούμε να το φτιάξουμε από πιο νωρίς και να το έχουμε έτοιμο οπότε να μην μας πάρει πολλή ώρα να την ψήσουμε την ώρα που θέλουμε για να τη σερβίρουμε ζεστή.

https://www.youtube.com/watch?v=WPiK_tLkJ_4

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί
  1. 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  2. 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
  3. 2 σνίτσελ κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκίτσες)
  4. 1 μεσαίο κρεμμύδι
  5. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  6. 2 πακέτα σφολιάτα
  7. αλάτι
  8. αλάτι
  9. πιπέρι Μαδαγασκάρης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και έχουμε εκτός ψυγείου τη σφολιάτα.  

  2. 2

    Ρίχνουμε λίγο νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο.  Όταν το κοτόπουλο ασπρίσει είναι έτοιμο οπότε και το σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά. 

  3. 3

    Ρίχνουμε λάδι στον πάτο της κατσαρόλας και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, πιπέρι και αλάτι.  Αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνέχεια. 

  4. 4

    Μόλις δούμε ότι αρχίζουν οι πιπεριές και ψήνονται ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας.  Προσθέτουμε το κοτοπουλάκι (προσοχή να έχει στραγγιστεί) να πάρει όλες τις γεύσεις από τα υλικά μας.

  5. 5

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα (δεν το ξεχνάμε - μέχρι να πάρει χρώμα από τα μπαχαρικά μας).  Το βγάζουμε από τη φωτιά.

  6. 6

    Βράζουμε το καλαμπόκι μας και βουτυρώνουμε το ταψί μας.  

  7. 7

    Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στον πάτο του ταψιού και κόβουμε για να τοποθετήσουμε και στα πλάγια του ταψιού το δεύτερο φύλλο.

  8. 8

    Ρίχνουμε και το καλαμπόκι στο μείγμα μας αφού το στραγγίσουμε, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο ταψί με μία διάτρητη κουτάλα (προσοχή να μην έχει υγρά).

  9. 9

    Κλείνουμε γύρω γύρω για να την καλύψουμε και όσο έχει περισσέψει από πάνω την καλύπτουμε με το ένα φύλλο από τη δεύτερη συσκευασία.

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

onceuponacakehellas
onceuponacakehellas @cook_8519773
στις
Πειραιάς,