Βράζοντας πασχαλινά αυγά στο... φούρνο!
Για όλους τους ατζαμήδες που θυσιάζουν τα μισά πασχαλινά αυγά ενώ τα βράζουν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την τεχνική την περιγράφει πολύ ωραία η μάνα του λόχου στο μπλόγκ της!Κάθε φούρνος έχει τους δικούς του χρόνους, οπότε κάντε πρώτα τις δοκιμές σας. Πάντως 1 αυγό που το άφησα λίγο παραπάνω, απλά το ασπράδι του άρχισε να καφετίζει. Πεντανόστιμο όμως και αυτό!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το εξωτερικό των αυγών με μια βρεγμένη πετσέτα.
-
2
Τα τοποθετούμε στην μαφινιέρα όπως είναι, χωρίς νερό.
-
3
Βάζουμε τα αυγά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 στον αέρα για 15'.
-
4
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να παγώσουν.
-
5
Για του λόγου το αληθές, καθαρίζουμε και ένα και, ναι, πράγματι έχει βράσει!
-
6
Η όψη και η γεύση δεν έχουν καμία διαφορά! Και έχουμε και όλα μας τα αυγά ανέπαφα για να τα βάψουμε όπως επιθυμούμε!
Σχόλια (39)