κύρια φωτογραφία συνταγής Bread rolls
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18-20 ψωμάκια
  1. 4 κούπες αλεύρι (όλες τις χρήσεις)
  2. 4 κ.σ. βούτυρο
  3. 1 κούπα γάλα
  4. 2 κ.σ. ζάχαρη
  5. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιά με χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη. Αφήστε δέκα λεπτά να διαλυθεί η μαγιά.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στη μαγιά, ανακατέψτε καλά.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι, ανακατέψτε λίγο, κάντε μια λακκούβα στην μέση, προσθέστε το υγρό και αρχίστε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη χωρίς να κολλάει. Κάντε τη ζύμη μια μεγάλη μπάλα απλώστε λίγο λαδάκι από πάνω, καλύψτε με καθαρή πετσέτα και αφήστε για μια ωρίτσα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.

  4. 4

    Μετά από μια ώρα αφού έχει φουσκώσει πάρτε τη ζύμη και ζυμώστε την λίγο. Αφήστε αλλά δέκα λεπτά.

  5. 5

    Χωρίστε σε κομμάτια και φτιάξτε μικρές μπαλίτσες, βαλτέ τα σε ένα ταψί, σκεπάστε και αφήστε μερικά λεπτά. (μην ξεχνάτε ότι θα φουσκώσουν και κατά το ψήσιμο).

  6. 6

    Χτυπήστε ένα αυγό και προσθέστε λίγο νερό. Απλώστε πάνω στις μπαλίτσες και βάλτε τα στους 220 για 15-20 λεπτά. Λιώστε το βούτυρο,και όταν τα βγάλετε από τον φούρνο απλώστε από πάνω. Καλή σας όρεξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

karavour
karavour @Irini311979
Φαίνονται πολύ ωραία! 2 φακελάκια μαγιά δεν είναι πολύ? Η το απαιτεί η συνταγή? Γιατί εγώ στα 700 γρ. ψωμί που φτιάχνω βάζω 1/2 φακελάκι μαγιά και φουσκώνει ωραιότατα. Επίσης ξέρεις αν μπορώ να το κάνω στον αρτοπαρασκευαστή μου (και να το χωρίσω μετά σε μπαλάκια αφού φουσκώσει και πριν ψηθεί)?

Από

kavaliotissa
kavaliotissa @cook_8485695
στις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚη ΝΕΑΠΟΛη,Ελλάδα