Brioches
Ψωμάκια brioche. Εύκολα και νόστιμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο σάιτ jenny.gr και λέει ότι είναι συνταγή της Δέσποινας Βανδή.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι σκληρό
-
600 ml γάλα
-
50 γρ. μαγιά νωπή
-
150 γρ βούτυρο
-
80 γρ ζάχαρη
-
20 γρ αλάτι
-
1 κρόκο αυγού για άλλειμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη μαγιά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη στο γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει για να είναι χλιαρό.
-
2
Βάζουμε και το λιωμένο βούτυρο.
-
3
Βάζουμε το αλεύρι σχηματίζοντας ένα βουναλάκι και στο κέντρο του ανοίγουμε μια λακούβα.
-
4
Ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ομοιγενής.
-
5
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
-
6
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια υγρή πετσέτα για 1 ώρα.
-
7
Τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σχόλια (2)