κύρια φωτογραφία συνταγής Brownie με ξηρούς καρπούς

Brownie με ξηρούς καρπούς

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
georgebb
georgebb @cook_8509312

Συνταγή γλυκού brownie με ξηρούς καρπούς

Λίγα μυστικά ακόμα

 Η συνταγή είναι από το glikessintages.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9-10 άτομα
  1. 70 γρ φιστίκια Aιγίνης χωρίς αλάτι
  2. 1 κουβερτούρα (200γρ.)
  3. 150 γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
  4. 120 γρ. ζάχαρη + 40γρ.
  5. 100 γρ. αλεύρι
  6. 30 γρ. καρύδια
  7. 1 κ.γ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

     Κόψτε με ένα μαχαίρι τα φιστίκια Αιγίνης και σωτάρετέ τα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

  2. 2

    Σε ένα γυάλινο μπολ κόψτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και λιώστε τη μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  3. 3

    Προσθέστε στο μίγμα τα 120 γρ. ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και τα φιστίκια.

  4. 4

    Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.

  5. 5

    Αδειάστε το μίγμα σε μια τετράγωνη/παραλληλόγραμμγη φόρμα την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήστε για 17-18 λεπτά.

  6. 6

    Σε ένα τηγάνι, βάλτε τα 40γρ. ζάχαρη και μην ανακατέψετε μέχρι να γίνει καραμέλα, προσθέτοντας κατόπιν τα κομμένα καρύδια για 1 λεπτό.

  7. 7

    Αδειάστε το μίγμα σε λαδόκολλα, αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτε την καραμέλα σε μικρότερα κομμάτια.

  8. 8

    Λιώστε την κουβερτούρα πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 500W, προσθέστε 1κ.γ. βούτυρο και τα καραμελωμένα καρύδια. Γαρνίρετε το ψημένο brownie με ένα κουτάλι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

georgebb
georgebb @cook_8509312
στις