Brownie με ξηρούς καρπούς
Συνταγή γλυκού brownie με ξηρούς καρπούς
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το glikessintages.gr
Υλικά
-
70 γρ φιστίκια Aιγίνης χωρίς αλάτι
-
1 κουβερτούρα (200γρ.)
-
150 γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
-
120 γρ. ζάχαρη + 40γρ.
-
3 αυγά
-
100 γρ. αλεύρι
-
30 γρ. καρύδια
-
100 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
-
1 κ.γ. βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε με ένα μαχαίρι τα φιστίκια Αιγίνης και σωτάρετέ τα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
-
2
Σε ένα γυάλινο μπολ κόψτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και λιώστε τη μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
3
Προσθέστε στο μίγμα τα 120 γρ. ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και τα φιστίκια.
-
4
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.
-
5
Αδειάστε το μίγμα σε μια τετράγωνη/παραλληλόγραμμγη φόρμα την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήστε για 17-18 λεπτά.
-
6
Σε ένα τηγάνι, βάλτε τα 40γρ. ζάχαρη και μην ανακατέψετε μέχρι να γίνει καραμέλα, προσθέτοντας κατόπιν τα κομμένα καρύδια για 1 λεπτό.
-
7
Αδειάστε το μίγμα σε λαδόκολλα, αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτε την καραμέλα σε μικρότερα κομμάτια.
-
8
Λιώστε την κουβερτούρα πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 500W, προσθέστε 1κ.γ. βούτυρο και τα καραμελωμένα καρύδια. Γαρνίρετε το ψημένο brownie με ένα κουτάλι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια