Brownies γλυκοπατάτας
Brownies με γλάσο σοκολάτας χωρίς αλεύρι και γάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συντηρούνται και έξω από το ψυγείο έως και 5 μέρες.
Υλικά
-
150 γρ. γλυκοπατάτα (πουρέ)
-
75 γρ. χουρμάδες
-
1 αβοκάντο
-
1 μπανάνα
-
1/2 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης/σφενδάμου ή μέλι
-
1 κ.γ. βανίλια
-
1 κούπα σκόνη κακάο
-
200 γρ. αμύγδαλο (σε σκόνη)
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
5 κ.σ. λάδι καρύδας
-
1 κ.σ. σκόνη κακάο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τη γλυκοπατάτα και έπειτα την πολτοποιούμε μ΄ενα πιρούνι.
-
2
Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ.
-
3
Πρόσθέτουμε το αβοκάντο, τη μπανάνα και τη γλυκοπατάτα και χτυπάμε ξανά.
-
4
Τέλος προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, τη βανίλια και το κακάο.
-
5
Τοποθετούμε το μίγμα σ΄ ένα μπωλ και το ανακατεύουμε με το αμύγδαλο (σε σκόνη), το μπέικι και λίγο αλάτι.
-
6
Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
-
7
Αναμιγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε τα brownies.
Σχόλια