Brownies ιρλανδικού καφέ
Απλό και πολύ νόστιμο γλυκάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από ιταλικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής....
Υλικά
-
120 γρ σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
-
120 γρ βούτυρο
-
130 γρ ζάχαρη άχνη
-
2 αβγά
-
2 κ.γ γεμάτα στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
-
1 βανίλια
-
100 γρ αλεύρι
-
ελάχιστο αλάτι
-
Επικάλυψη
-
175 γρ κρέμα γάλακτος
-
1,5 κουταλιά σούπας ζάχαρη
-
1,5 κουταλιά σούπας ιρλανδικό ουίσκυ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-
3
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το χρώμα του μείγμτος να ανοίξει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Λιώστε τον στιγμιαίο καφέ στο ουίσκι και προσθέστε τον στο μείγμα μαζί με τη βανίλια, ανακατεύοντας.
-
5
Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
-
6
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
-
7
Βγάλτε από το φούρνο, με ένα μαχαίρι αφαιρέστε την κρούστα και, αφού κρυώσει, κοψτε το σε κομμάτια.
-
8
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Αλείψτε τα κομμάτια με ουίσκι, γαρνίρετε με τη σαντιγί και σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια