Brownies με cheesecake
Εξαίσιος συνδιασμός γλυκού και αλμυρού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή παρουσιάστηκε στους Νηστικούς πράκτορες του Star.
Υλικά
-
Για το μείγμα των μπράουνις
-
90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
-
120 γρ. μαργαρίνη σε κομματάκια
-
150 γρ. ζάχαρη
-
2 μεγάλα αυγά
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για το μίγμα τσιζκεικ
-
250 γρ. τυρί κρέμα
-
70 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το μίγμα τσιζκεικ, αναμειγνύουμε τα υλικά και τα χτυπάμε με αυγοδάρτη.
-
2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
3
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι με διαστάσεις 20Χ20 εκ.
-
4
Για το μίγμα μπράουνις, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε μπεν-μαρί,αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.
-
5
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
-
6
Ενώνουμε το μείγμα των αυγών με το μίγμα της σοκολάτας. προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το. Ανακατεύουμε μαλακά.
-
7
Απλώνουμε το μείγμα μπράουνις στο ταψί. Προσθέτουμε το μίγμα τσίζκεικ και κάνουμε με ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι σχήματα.
-
8
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά αν μας αρέσουν τα μπράουνις να είναι λίγο υγρά στο εσωτερικό. Αν μας αρέσουν πιο καλοψημένα τα ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
-
9
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια
Σχόλια (5)