κύρια φωτογραφία συνταγής Brownies με φουντούκι και καραμέλα
christmast
christmast @christ_mast91

Το γεύτηκα σε μια συγκέντρωση και ζήτησα αμέσως τη συνταγή! Πραγματική κόλαση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μεγάλο ταψί
  1. 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1/4 κουταλάκι baking powder
  3. 50 γρ κακάο σκόνη
  4. 1/4 κουταλάκι αλάτι
  5. 200 γρ ζάχαρη
  6. 60 γρ βούτυρο
  7. 2 μεγάλα αυγά
  8. 1 κουταλάκι βανίλια
  9. 80 ml σιρόπι καραμέλας
  10. φουντούκια χοντροκομμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλέυρι, το baking powder, το αλάτι και την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Σε ένα μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.

  3. 3

    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

  4. 4

    Προσθέτουμε τη βανίλια και αμέσως μετά το μείγμα του μπωλ, πάντα ανακατεύοντας.

  5. 5

    Σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

  6. 6

    Απλώνουμε το μισό από το μείγμα.

  7. 7

    Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι καραμέλας να πάει παντού.

  8. 8

    Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 με 40 λεπτά.

  10. 10

    Το αφήνoυμε να κρυώσει και το κόβoυμε σε κομμάτια.

  11. 11

    Κάνoυμε με το δάχτυλο μια μικρή τρύπα στο κάθε brownie.

  12. 12

    Βάζoυμε την νουτέλα για 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή τη λιώνουμε σε κατσαρολάκι και την περιχύνουμε πάνω από κάθε κομμάτι.

  13. 13

    Στο τέλος, πασπαλίζουμε με φουντούκι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (11)

basilo 20
basilo 20 @cook_8488708
φαινεται πολυ νοστιμη,να σε ρωτησω οταν λες σιροπι καραμελας τι ακριβως εννοεις;

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα