Brownies με κομματάκια καραμέλας
Γλυκιά και εύκολη συνταγή που παρακολούθησα στην εκπομπή JOY.)
Λίγα μυστικά ακόμα
Το brownie θεωρείται καλό όταν το εσωτερικό του είναι μαλακό και το εξωτερικό ψημένο. Καλή επιτυχία!)
Υλικά
-
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
120 γρ. κουβερτούρα
-
3 αυγά
-
12 τεμάχια/3 σοκολάτες καραμέλας (π.χ.mars, twix ή snickers)
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
340 γρ. λευκή ζάχαρη
-
170 γρ. βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
-
2
Σπάμε και χτυπάμε τα αβγά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
-
3
Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε με σύρμα για να ενοποιηθούν.
-
4
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε 12 τεμάχια τις 3 σοκολάτες καραμέλας. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 20x20 ή παραλληλόγραμμο 20x15.
-
5
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και έπειτα ξαναρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα καλύπτοντας τα.
-
6
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια