ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ @cook_8510406
,

Αφράτα brownies με σοκολάτα και πραλίνα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τεστάρουμε άμα είναι έτοιμο μπήγοντας ένα μαχαίρι στο εσωτερικό. Αν βγει σχεδόν καθαρό, είναι έτοιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί 24 εκ.
  1. 110 γρ. βούτυρο
  2. 2 μεγάλα αυγά
  3. 1/2 κγ. αλάτι
  4. 1 κγ. baking powder
  5. 1/2 κγ. espresso σκόνη (προαιρετικά)
  6. 1 βανίλια
  7. 200 γρ. ζάχαρη
  8. 80 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
  9. 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  10. 1 φόρμα 21-24 εκ.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 c, στον αέρα.

  2. 2

    Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι.

  3. 3

    Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην αφήσουμε να βράσει το μίγμα.

  4. 4

    Βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα.

  5. 5

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το κακάο, αυγά, αλάτι, βανίλια, baking powder, espresso, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο πρώτο μίγμα βουτύρου-πραλίνας. Μόλις όλα τα υλικά γίνουν μια ενιαία μάζα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξαφανιστεί.

  6. 6

    Περνάμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια της φόρμας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 25'-30'.Σερβίρουμε με άχνη ή καλύτερα παγωτό βανίλια.

Αντιδράσεις

Από

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ
στις
,
Aκολουθησε με στο facebook https//www.facebook.com/pages/Sweet-Taste-Diogenis-Mavrofridis/1464041240545089?ref=hl
Δες περισσότερα