Brownies τριπλής σοκολάτας
Το πρωτοδοκίμασα από μια φίλη μου και ενθουσιάστηκα! Μου είπε ότι η συνταγή είναι της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά
-
100 gr λευκή σοκολάτα
-
100 gr κουβερτούρα σοκολάτα
-
100 gr σοκολάτα γάλακτος
-
3 μεγάλα αυγά
-
150 gr ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
150 gr αλεύρι φαρίνα
-
κακάο για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες λευκής σοκολάτας.
-
2
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος με ένα μαχαίρι. Βάζουμε τις δύο ψιλοκομμένες σοκολάτες (κουβερτούρα και γάλακτος) με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.
-
3
Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα 3 αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3' - 4' να πυκνώσουν και να κρεμώσουν καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Προσθέτουμε, πάντα ανακατεύοντας, τις λιωμένες σοκολάτες.
-
5
Τέλος, κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, διπλώνοντας το μείγμα.
-
6
Ρίχνουμε και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά.
-
7
Βουτυρώνουμε καλά μικρό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20'.
-
9
Αφήνουμε για 15' να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κακάο.
Σχόλια (7)