Bucatini με φρέσκο σολωμό και κρόκο Κοζάνης
Υλικά
-
400 γρ bucatini
-
1 φιλέτο φρέσκου σολωμού περ 600 γρ
-
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 σκελιδα σκορδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
-
2 σφηνάκια ούζο
-
10-15 τοματίνια ώριμα, κομμένα στη μέση
-
2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
-
1/3 περίπου ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
-
μαιντανό ψιλοκομμένο, κατά βούληση
-
1/2 φακελλάκι κρόκος κοζάνης σε σκόνη ή μερικοί στήμονες σαφράν, μουλιασμένοι σε λίγο ζεστό νερό για περίπου 1/2-1 ώρα
-
αλάτι, πιπέρι
-
1/2 ματσακι μυρωνια, ψιλοκομμενο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, θα ψήσουμε το φιλέτο μας. ΑΦού το αλείψουμε με ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώσουμε, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμους, γαι 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η σάρκα εύκολα από το δέρμα. Τοποθετούμε πάντα το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω σε ταψάκι με λαδόκολλα, για δική μας ευκολία.
-
2
Τα ζυμαρικά τα βράζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
-
3
Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο μαζί με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μεσαία-υψηλή ένταση στο μάτι και για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα τοματίνια και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, σβήνοντας στο τέλος με το ούζο.
-
4
Από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά που ήδη βράζουν, μεταφέρουμε στο τηγάνι μας 1 γεμάτη κουτάλα από το νερό τους. Προσθέτουμε επίσης στο τηγάνι το τυρί κρέμα, τον κρόκο Κοζάνης, τον άνηθο, το μαιντανό, τα μυρωνια, αλάτι, πιπέρι και το σολωμό σε κομματάκια - έχουμε αφαιρέσει εύκολα τη σάρκα από το δέρμα μετά το ψήσιμο.
-
5
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας για να πάει παντού η γεύση. Προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασμού των μακαρονιών εάν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά υδαρρης καθώς και λίγο ελαιόλαδο στο τέλος, μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια