κύρια φωτογραφία συνταγής Bucatini με φρέσκο σολωμό και κρόκο Κοζάνης

Bucatini με φρέσκο σολωμό και κρόκο Κοζάνης

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

300 Minutes
  1. 400 γρ bucatini
  2. 1 φιλέτο φρέσκου σολωμού περ 600 γρ
  3. 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  4. 1 σκελιδα σκορδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
  5. 2 σφηνάκια ούζο
  6. 10-15 τοματίνια ώριμα, κομμένα στη μέση
  7. 2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
  8. 1/3 περίπου ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  9. μαιντανό ψιλοκομμένο, κατά βούληση
  10. 1/2 φακελλάκι κρόκος κοζάνης σε σκόνη ή μερικοί στήμονες σαφράν, μουλιασμένοι σε λίγο ζεστό νερό για περίπου 1/2-1 ώρα
  11. αλάτι, πιπέρι
  12. 1/2 ματσακι μυρωνια, ψιλοκομμενο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά, θα ψήσουμε το φιλέτο μας. ΑΦού το αλείψουμε με ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώσουμε, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμους, γαι 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η σάρκα εύκολα από το δέρμα. Τοποθετούμε πάντα το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω σε ταψάκι με λαδόκολλα, για δική μας ευκολία.

  2. 2

    Τα ζυμαρικά τα βράζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

  3. 3

    Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο μαζί με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μεσαία-υψηλή ένταση στο μάτι και για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα τοματίνια και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, σβήνοντας στο τέλος με το ούζο.

  4. 4

    Από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά που ήδη βράζουν, μεταφέρουμε στο τηγάνι μας 1 γεμάτη κουτάλα από το νερό τους. Προσθέτουμε επίσης στο τηγάνι το τυρί κρέμα, τον κρόκο Κοζάνης, τον άνηθο, το μαιντανό, τα μυρωνια, αλάτι, πιπέρι και το σολωμό σε κομματάκια - έχουμε αφαιρέσει εύκολα τη σάρκα από το δέρμα μετά το ψήσιμο.

  5. 5

    Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας για να πάει παντού η γεύση. Προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασμού των μακαρονιών εάν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά υδαρρης καθώς και λίγο ελαιόλαδο στο τέλος, μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

giatros
giatros @cook_8472747
στις