κύρια φωτογραφία συνταγής Buffalo Wings
pansotsak
pansotsak @cook_8459780
London,UK

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, σερβιρισμένες με σος μπλέ τυριού και σέλινο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι πολύ πικάντικη γι'αυτό προσοχή! Βουτάμε την φτερούγα που κρατάμε ή το σέλινο στην σός μπλέ τυριού και τρώμε. Η αυθεντική συνταγή (από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης) φτιάχνεται με σάλτσα Durkee ή Crystal αντί για Tabasco αλλά είναι είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να τις βρείτε στην Ευρώπη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
2 άτομα
  1. 6 φτερούγες κοτόπουλου
  2. 50 γραμμάρια βούτυρο
  3. 1 μπουκαλάκι Tabasco
  4. μπλε τυρί (ροκφόρ ή κάτι παρόμοιο)
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. ξύδι απο λευκό κρασί
  7. 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (όσο πιο πηχτή γίνεται, όπως η διπλή)
  8. αλάτι
  9. πιπέρι (τριμμένο κατά προτίμηση)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις φτερούγες σε 2 μέρηστον "αγκώνα" και το "δάχτυλο" (απο την κλείδωσή του και το πετάμε) έτσι ώστε να μας μείνει το η φτερούγα χωρίς το μικρό μυτερό μέρος.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (σε χαμηλή φωτιά) το βούτυρο μέχρι να λιώσει.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο βούτυρο, 3/4 απο το μπουκαλάκι Tabasco, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

  4. 4

    Τηγανίζουμε τις φτερούγες (σε φριτέζα κατά προτίμιση) ή σε βαθύ τηγάνι με πολύ λάδι, μέχρι να γίνουν τραγανές και πλήρως τηγανισμένες.

  5. 5

    Τις βάζουμε σε ένα μπόλ με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.

  6. 6

    Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι, ρίχνουμε το μίγμα με το Tabasco και βούτυρο κλείνουμε το καπάκι και το ταρακουνάμε για να ανακατευτούν οι φτερούγες με το μίγμα. Τις αφήνουμε να απορροφήσουν για 30 λεπτά.

  7. 7

    Βάζουμε σε ένα μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, λίγο μπλέ τυρί (ποσότητα της αρεσκείας μας), την σκελίδα σκόρδου, μία κουταλιά ξύδι και τα ανακατεύουμε. Η σός είναι έτοιμη.

  8. 8

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (ή στο γκρίλ), βάζουμε τις φτερούγες πάνω σε μία σχάρα με ένα σκεύος (π.χ. πυρέξ) απο κάτω για να μην λερώσουμε τον φούρνο και ψήνουμε τις φτερούγες για περίπου 8 λεπτά. Μετά τις γυρνάμε και τις ψήνουμε για ακόμα 8 λεπτά.

  9. 9

    Σερβίρουμε τις φτερούγες σε ένα πιάτο με ένα μικρό μπόλ για την σός μπλέ τυριού και 5 κλωναράκια απο σέλινο για κάθε άτομο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

Irini.a
Irini.a @cook_8453078
Μμμ... Φαίνεται πεντανόστιμο και μου αρέσει πολύ το πικάντικο φαγητό! Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω με πιρουνάκια!

Από

pansotsak
pansotsak @cook_8459780
στις
London,UK

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα